miercuri, 29 iunie 2016

Dictionar de servilism * Sergiu Nicolaescu


Sergiu Nicolaescu şi-a început cariera cinematografică odată cu debutul lui Ceauşescu în funcţia de şef al PCR. Prin filmele sale, a contribuit la orientarea ideologiei comuniste dinspre mesajul promoscovit spre acela al unui comunism naţional în care erau evocate personalităţi istorice, precursori ai liderului de neconstestat, Nicolae Ceauşescu. Influenţat de şeful ideologic al PCR, Dumitru Popescu Dumnezeu, Nicolaescu a exagerat în toate filmele sale rolul comuniştilor în evenimentele istorice ale secolului al XX-lea.
Sursa:http://adevarul.ro/cultura/istorie/apostolii-epocii-aur-episodul-1-scurt-dictionar-servilism-1_566189807d919ed50ee2a844/index.html

duminică, 19 iunie 2016

Biografii ciudate :Heinrich Muller



Heinrich Müller (Gestapo) Heinrich Müller a fost un ofițer de poliţie sub conducerea Republicii Weimar şi a Germaniei Naziste. A devenit şeful Gestapoului, care era poliţia secretă de stat a Germaniei Naziste şi era implicată în planificarea şi executarea Holocaustului. Heinrich era cunoscut sub numele de „Gestapo Muller” pentru a putea fi distins de un alt general SS numit Heinrich Muller. Ca Gestapo şi şef al operațiilor, Muller juca un rol critic în reprimarea de orice fel a rezistenţei lui Hitler. A fost implicat în Holocaust şi responsabil pentru exterminarea evreilor din Europa. În aprilie 1945, Gestapo Muller a fost printre ultimul grup de naziști loiali adunați în Fuhrerbunker, Berlin, când Armata Roșie îşi croia drum spre oraș. Muller a fost văzut pentru ultima dată în buncăr pe data de 1 mai 1945, ziua după sinuciderea lui Hitler. Hans Baur, pilotul lui Hitler, l-a citat pe Muller, spunând: « Cunoaștem exact metodele Rusiei. Nu am intenţia de a fi luat prizonier ». Nu a fost găsit până acum trupul lui Gestapo Muller. Este cel mai vârstnic membru al regimului nazist, a cărui soartă rămâne un mister. În 2001, Agenția Central Intelligence găsește un dosar de arhivă de-al lui Muller în care arăta că fusese eliberat sub Freedom of Informational Act şi mai arată şi câteva încercări eșuate de a-l găsi. Găsirea lui Gestapo a fost complicată, deoarece Henry Muller este un nume german foarte des întâlnit. Un lucru interesant: CIA era convinsă că dacă Muller supraviețuise războiului, se refugiase în Uniunea Sovietică. Oricum, când Uniunea Sovietica s-a prăbușit în 1991 şi arhivele au fost deschise, nu a ieșit nimic la suprafață. E improbabil ca Muller, care a fost născut în 1900, să fi supraviețuit războiului.

vineri, 17 iunie 2016

Gura Haitii-Valea Haitii-Poiana Izvoarelor-Coada Pietrosului *muntii Calimani


Gura Haitii - Valea Haitii - Poiana Izvoarele - Coada Pietrosului Marcaj: curuce roşie                      

Timp de mers: 4 - 4 1/2 ore, 10 km                                                                                  
Caracteristici: iarna pericol de avalanşă în Poiana Izvoarelor.                                        

 Sursa:http://tara-dornelor.ro/trasee/calimani


miercuri, 15 iunie 2016

Asasini in slujba Mafiei *Giuseppe ,,Pino Scarpuzzedda,, Greco



Giuseppe " Pino Scarpuzzedda" Greco (1952 - 1985)

Crime comise: in jur de 80

Afiliatie: Clanurile Greco si Corleonesi (Sicilia, Ciaculli si Palermo)

Cel mai cunoscut asasinat: Gen. Carlo Alberto Dalla Chiesa (cititi pe larg despre destinul tragic al generalului in acest articol). Alt asasinat celebru savarsit de Pino Greco este acela al boss-ului din Palermo, Rosario Riccobono. Acesta din urma a fost un puternic aliat al familiei Corleonesi, dar atunci cand si-a pierdut utilitatea, Salvatore Riina a hotarat sa se descotoroseasca de el, intrucat Riccobono ii stia secretele si slabiciunile. Prin urmare, l-a invitat pe Riccobono impreuna cu cei mai importanti opt oameni ai sai la un gratar, la tara. La sfarsitul mesei, in vreme ce savurau un vin rosu, cu totii erau asasinati, sub privirile lui Riina. Pino Greco l-a strangulat cu propriile maini pe Riccobono, apoi l-a dat de mancare la porci.
Giuseppe Greco este unul dintre cei mai prolifici mafioti sicilieni din toate timpurile. In copilarie si adolescenta, a fost un baiat extrem de inteligent, pasionat de latina si greaca, insa familia din care facea partea nu i-a dat libertatea de a-si urma propriul drum. Sustinut de Riina, incepand cu 1978, unchiul sau, Michele "il Papa" Greco, a ajuns chiar il capo di tutti capi, seful Cupolei - forul conducator al tuturor capilor Cosa Nostra. Astfel, Giuseppe Greco a urcat rapid in ierarhia Ciaculli, ajungand, de facto, capo al acesteia. Cu toate astea, spre deosebire de ceilalti sefi mafioti, a preferat sa faca intotdeauna "munca de jos" - in cazul de fata, sa-si ucida cu propriile maini adversarii, atat ai sai, cat si ai aliatilor Corleonesi. Devine prea ambitios si independent - "Bestia" Riina simte pericolul si trimite pe urmele sale doi mafiosi cu care Pino credea ca este prieten. Vincenzo Puccio si Giuseppe Lucchese nu dau gres - "Scarpuzzedda" este impuscat in propria casa.


luni, 13 iunie 2016

Neil Armstrong si primul pas pe luna



Neil Armstrong şi primul pas pe Lună

Armstrong a fost născut pe 5 august, 1930 în Wapakoneta, Ohio. De mic a fost pasionat de avioane. La aniversarea de 16 ani, a obţinut un permis de pilot şi chiar a construit un mic tunel aerodinamic în pivniţa sa unde a făcut experimente pe machete de avioane. După doi ani la Universitatea Purdue a fost chemat să activeze ca pilot pentru Marina Americană, unde a luat parte la 78 de misiuni de luptă în timpul războiului corean. Când s-a întors din război şi-a terminat studiile de inginerie aeronautică. Apoi a devenit pilot de teste la NCAA, California. În septembrie 1962, Armstrong a devenit primul astronaut civil American şi a început să se antreneze în Houston, Texas. Era alternativ pilot de comandă pentru Gemini 5 cât şi pentru Gemini 8, în 1966, când a raportat o defecţiune care a făcut ca vehiculul să iasă de sub control, aterizând la nu mai mult de 2.0372 km de locul destinat aterizării.
S-a întors la antrenamente şi a fost supleant pentru Gemini 11, însă i-a impresionat pe aceia ce au ales primul echipaj ce avea să meargă pe Lună astfel că în ianuarie 1969 a fost ales în funcţia de comandant al misiunii Apolo 11 care trebuia să aterizeze pe Lună.
Armstrong, Michael Collins şi Edwin „Buzz” Aldrin s-au ridicat de la centrul Kennedy la ora 9:32, pe 16 iulie, 1969. Călătoria lor a durat 4 zile şi au aterizat pe Luna pe 20 iulie, când toată lumea se uita la televizor şi asculta la radio. La ora 10:56, Armstrong devenea prima persoană care punea piciorul drept pe Lună şi spunea: „Un pas mic pentru om, un pas mare pentru omenire”.
Armstrong şi Aldrin şi-au petrecut două ore pe Luna, timp în care au mers, instalând un seismograf şi un colector de particule şi strângând pietre şi mostre de sol.

Cine l-a ajutat

Armstrong şi ceilalţi membri ai echipajului Apollo 11 au fost îndrumaţi de un grup de sute de controlori de zbor, fiecare fiind responsabil cu câte o operaţie a aparatului. Au fost conduşi de directorul zborului Gene Kranz, care era şi directorul zborului Gemini 4 şi a altor nenumărate misiuni Apollo, dar cea mai importantă fiind cea în care i-a adus nevătămaţi acasă pe cei din cursa Apollo 13.


miercuri, 8 iunie 2016

Dictionar de servilism *Adrian Paunescu


Adrian Păunescu a avut mule calităţi în timpul regimului comunist: publicist, traducător, critic literar, amfitrion al concertelor dedicate celor tineri în anii ’70. Nu în ultimul rând, pe lângă recunoaşterea sa ca poet a fost şi cea de poet de curte, de admirator în versuri al Elenei şi al lui Nicolae Ceauşescu. Timp de 12 ani, între 1973 şi 1985, a fost cel care a supervizat şi organizat concertele cenaclului „Flacăra“, un adevărat fenomen de masă printre cei care voiau o minimă influenţă occidentală în vieţile românilor.

Sursa-http://adevarul.ro/cultura/istorie/apostolii-epocii-aur-episodul-1-scurt-dictionar-servilism-1_566189807d919ed50ee2a844/index.html

marți, 7 iunie 2016

Biografii ciudate *Tommy Burks



Tommy Burks


Tommy Burks a fost un fermier şi un politician al Partidului Democratic în Tennessee, America. A fost în Senat din 1978 până la asasinarea sa din 1998. Născut în Cookeville, Tennessee, Burke a fost unul dintre cei mai conservativi Democrați. S-a opus învățământului evoluției în şcoli, orelor de știință, avortului legal, jocurilor şi loteriei de stat. Pe 19 octombrie, 1988, Burke a fost asasinat de către oponentul său din Partidul Republican, Byron Looper, cu o lună înainte de realegerea sa. Looper a fost găsit vinovat de împușcarea în faţă a lui Burks în afara fermei lui din Tennessee.Byron Looper este condamnat la închisoare pe viață în complexul Morgan County Correctional. După moartea lui Burke, soția lui, Charlotte a participat în locul său şi a câștigat. Nu a concurat, dar a apărat locul soțului şi a primit 95% din voturi. Charlotte Burks a devenit prima Senatoare a statului Tennessee care a câștigat prin vot acordat după scrierea numelui candidatului şi una dintre puţinele femei politician din America care a dus la bun sfârșit candidatura.Charlotte a fost realeasă în 2002 şi 2006 cu nici o opunere individuală. În 2010, când Republicanii au ales mai multe scaune în Adunarea Generală, Burke a câștigat realegerile pentru a patra oară cu o diferență de 183 de voturi peste oponentul ei Republican, Gary Steakley.Un lucru adevărat: Numai 4 senatori din America au fost asasinați în istorie, doi dintre aceștia fiind senator de stat. Ei sunt David Ramasy (Senator al Carolinei de Sud, 1815), Huey Long (Senator Louisiana, 1935), Robert F. Kennedy (Senator New York, 1968) şi Tommy Burks (Senator Tennessee, 1998).

duminică, 5 iunie 2016

Lunca Bradului-Valea Ilva-Paraul Pietrosul-Varful Pietrosul -muntii Calimani


Lunca Bradului - Valea Ilva - Pârâul Pietrosul - Vf Pietrosul (2100 m.)


Marcaj: cruce albastră iar pe pârâul Pietrosul se suprapune cu triunghi albastru

Timp de mers: 7 ore, 10 km

Caracteristici: traseu nerecomandat iarna


Sursa  http://tara-dornelor.ro/trasee/calimani



miercuri, 1 iunie 2016

Asasini in slujba Mafiei *Frank McErlane




Frank McErlane (1893 - 1932)
Crime comise: peste 60
Afiliatie: Banda Saltis-McErlane, Al Capone (Chicago)
Cel mai cunoscut asasinat: Spike O'Donnell. In 1925, in vremea Prohibitiei, in Chicago, banda lui Frank McErlane si Joseph "Polack Joe" Saltis intra in conflict cu cea condusa de O'Donnell pentru suprematia asupra banoasei afaceri clandestine cu alcool. Dupa un sangeros razboi de strada, care face zeci de victime in ambele tabere, Frank McErlane achizitioneaza o mitraliera prototip, cunoscuta drept Thompson, care avea sa ajunga faimosul "Tommy Gun". Il urmareste cu masina pe boss-ul O'Donnell pana in fata unei farmacii, unde-l mitraliaza cu sange rece. Politia era atat de nefamiliara cu mitraliera incat in primul raport, la arma crimei este trecut "un tun automat de mici dimensiuni".
Pornind ca un marunt hot de masini, Frank McErlane avea sa urce repede in ierarhia gangsterilor din Illinois si sa-si capete renumele de "cel mai brutal bandit inarmat care a apasat vreodata pe tragaci in Chicago". El este cel care a introdus mitraliera Thompson in lumea interlopa (de fapt, inainte de McErlane nimeni nu mai trasese vreodata cu mitraliera in vreun oras), de atunci aceasta fiind nelipsita atat din arsenalul mafiotilor, cat si din cel al politistilor. Cu ajutorul mitralierii sale, McErlane a lichidat peste 30 de membri ai bandei rivale Sheldon, implicata de asemenea in comercializarea ilicita a bauturilor alcoolice in Chicago, si a executat numerosi alti indivizi pentru Al Capone, cu care avea o relatie de afaceri. De gloantele "Tommy Gun"-ului nu aveau sa scape nici nevasta sa, Elfrieda Rigus, sau cei doi caini ciobanesti germani ai cuplului. Pe 8 octombrie 1931, se aflau cu totii in masina; sotii erau beti si au inceput sa se certe. McErlane a oprit masina, a scos mitraliera si si-a executat cinic sotia, apoi si-a impuscat si cainii, deranjat de faptul ca acestia incepusera sa latre. Peste fix un an de zile de la aceasta crima, asasinul avea sa moara de pneumonie.


Sursa:http://singurafelina.blogspot.ro/2014/06/asasini.html