joi, 22 decembrie 2016

Craciun Fericit !

„Bogăţie câtă vreţi, Sănătate pentru toţi, Iar la anul care vine să vă fie şi mai bine. Să vă fie casa, casă, cu bucate noi pe masă, Moş Crăciun cu sacul plin, drumu-n viaţă cât mai lin.”


luni, 19 decembrie 2016

Florea Ramaru



Florea Ramaru – Ereditatea crimei

Anii din timpul ultimului Razboi Mondial au fost, fara doar si poate, unii extrem de tulburi pentru toate tarile Europei. Lipsurile si atrocitatile razboiului dusesera la o recrudescenta fara egal a crimelor, iar Romania isi avea si ea tristii reprezentanti. Era anul 1944, atunci cand o serie de crime zguduia Bucurestiul.
Intr-un singur an, cinci femei fusesera ucise cu bestialitate, iar amprentele recoltate de autoritatile vremii nu se potriveau cu cele ale infractorilor din baza de date. Era vorba, asadar, de un individ fara antecedente penale. Cu toate acestea, timpul a trecut iar criminalul nu a fost niciodata identificat.
Misterul iesea din nou la iveala in anii ’70, atunci cand seria de crime a lui Ion Ramaru ingrozea intreaga Capitala. Spre surprinderea criminalistilor, amprentele celui care ucidea erau identice cu cele ale criminalului din 1944.
Cum ar fi fost insa posibil asa ceva?
In fond, trecusera peste 25 de ani, iar infractorul ar fi trebuit sa aiba o varsta inaintata, posibilitate exclusa din start de autoritati. Si totusi, modul de operare si de infaptuire a crimelor erau aproape identice.
Notorietatea cazului Ramaru si prinderea temutului criminal aveau sa arunce din nou in uitare celebrele amprente din timpul razboiului
O stranie coincidenta raspundea totusi intrebarilor care existau de atatia ani. La exact un an de la executia lui Ion Ramaru, la 23 septembrie 1972, la Institutul de Medicina Legala era adus cadavrul unui barbat care aparent cazuse din tren. Examinarea acestuia aducea un rezultat socant.
Amprentele celui care murise in bizarul accident erau cele ale ucigasului din 1944.
Era nimeni altul decat Florea Ramaru, tatal celui mai cunoscut asasin din istoria Bucurestilor.


vineri, 16 decembrie 2016

Letitia Cristian Tyler



Letitia Christian Tyler
Multiple atacuri cerebrale

Letitia Christian Tyler deține titlul de Prima Doamnă care a murit în timp ce deținea această titulatură. Părinții ei de asemenea au murit devreme şi cu ajutorul moștenirii ei a sprijinit ambițiile politice ale soțului, John Tyler.
În ciuda morții ei premature, doamna Tyler şi progeniturile ei erau bine făcuți, ea a dat naștere la șapte copii şi toți au supraviețuit. La vârsta de 49 de ani, în 1839, a suferit un atac cerebral şi nu şi-a mai revenit complet.
Din cauza paraliziei parțiale, doamnei Tyler i-a luat ceva timp până să se mute din Williamsburg în Washington, D.C., atunci când soțul ei a urmat la președinție după moartea lui William Henry Harrison.
Acolo, ea dădea instrucțiuni din pat, asupra conducerii Casei Albe şi vizita frecvent mai multe familii. A avut o scurtă apariție publică atunci când fiica ei s-a căsătorit la Casa Albă
A suferit un al doilea atac cerebral în 1842 şi a mai zăcut câteva luni, așteptându-si băiatul să vină să o vadă. A murit la puțin timp după sosirea acestuia, la vârsta de 52 de ani, ținând în mâna paralizată trandafirul pe care vroia să i-l facă cadou acestuia, țintind peluza Casei Albe.


marți, 13 decembrie 2016

Dictionar de servilism * Stefan Andrei


Ştefan Andrei a fost unul dintre principalii responsabili de politică externă ai României comuniste de la jumătatea anilor ’60, Andrei a fost şef al Secţiei Externe a CC al PCR, apoi prim-adjunct al şefului Secţiei Internaţionale a CC al PCR. Din 1978, fostul nomenclaturist a fost numit ministru al Afacerilor Externe în perioada (1978-1985), iar în ultimii doi ani ai regimului a fost lăsat fără portofoliu ministerial, fiind doar viceprim-ministru al Guvernului.

vineri, 9 decembrie 2016

Comoara lui Ginghis Khan


Comoara lui Ginghis Khan

Exista o multime de legende legate de lacul Issyk-Kul din Kirgistan. Se spune ca insisi cavalerii templieri au ingropat o comoara aici si chiar Ginghis Khan, in secolul al XIII-lea.
Comoara lui Ginghis Khan a fost uriasa, el acumuland averi imense din cuceririle sale din Asia Centrala si China. Dar ea nu a fost gasita niciodata.


marți, 6 decembrie 2016

Rastolita-Gura Secului-Batca Tarnita-Poiana Popii-Vf.Struniorul-Vf.Bistriciorul-Vf.Stracior-Vf.Buba-Poiana sub Magura-Piatra Fantanele *muntii Calimani


Răstoliţa - Gura Secului - Bâtca Tarniţa - Poiana Popii - vf Struniorul (1885 m.) - vf Bistriciorul (1990 m.) - vf. Străcior (1963 m.) - vf Buba (1670 m.) - Poiana sub Măgură - Piatra Fântânele

Marcaj: cruce albastră până la gura Pârăului Mijlociu, bandă galbenă pe culmea Dealului Răstoşna - Şaua Struniorul, bandă roşie din şaua Struniorul
Timp de mers: 14 - 15 ore, 45 km.
Caracteristici: la intersecţia cu Pârâul Mijlociu se poate urca pe vf Bistriciorul pe traseul marcat cu triunghi albastru.


sâmbătă, 3 decembrie 2016

Ion Ramaru



Ion Ramaru

În anii ’70, Ion Ramaru îngrozea Capitala. Avea un CV bogat: trei omoruri deosebit de grave, un omor calificat, şase tentative de omor, cinci violuri, o tentativă de viol şi mai multe furturi şi tâlhării.
El a fost executat prin împuşcare, iar ultimele sale cuvinte au fost: „Chemaţi-l pe tata. El este de vină!„.
Cu siguranta nu exista un alt criminal in analele stiintei criminalistice romanesti a carui notorietate sa fie mai mare decat a celui care a terorizat Bucurestiul in urma cu aproape patru decenii, Ion Ramaru.
Trei omoruri deosebit de grave, un omor calificat, sase tentative de omor, cinci violuri, o tentativa de viol si mai multe furturi si talharii. Toate sunt faptele unui singur om: Ion Ramaru. Trista reconstituire a faptelor celebrului criminal Ion Ramaru incepe cu data de 5 martie 1971, data la care era descoperit trupul neinsufletit al unei tinere femei.
Cercetarile au dovedit atunci ca victima fusese ucisa intr-un mod sadic si apoi violata, aceasta purtand pe corp numeroase urme de muscaturi.
O luna mai tarziu, o crima identica a fost semnalata in sectorul 4 al Bucurestiului, iar Militia Capitalei adauga acestor fapte alte doua omoruri similare care avusesera loc in anul 1970 si al caror autor nu fusese identificat.
Era deja evident ca autoritatile se confruntau cu un criminal in serie.
Mobilizarea fortelor de ordine a fost una de proportii nemaivazute. Sute de persoane au fost interogate si tinute sub observatie, iar specialistii Institutului de Medicina Legalareuseau in premiera mondiala sa reconstituie portretul robot al criminalului numai dupa amprentele dentare.
Si totusi, autorul odioaselor crime continua sa actioneze nestingherit. A fost poate mana hazardului cea care a ajutat la prinderea lui Ion Ramaru. Langa corpul ultimei victime, criminalul scapase o adeverinta medicala. Din acest moment, capturarea sa nu mai reprezenta decat o problema de timp.
Arestat in caminul studentesc al Facultatii de Medicina Veterinara, acolo unde era student in anul 3, Ion Ramaru isi recunoastea faptele dupa mai multe ore de interogatorii.
Procesul care a urmat a fost unul rapid, iar ucigasul primea pedeapsa maxima: moartea. In acelasi an, 1971, la 23 septembrie, in curtea penitenciarului de la Jilava, Ion Ramaruera executat prin impuscare.
Ultimele sale cuvinte aveau insa sa ramana intiparite in mintea celor prezenti si se vor dovedi ulterior extrem de adevarate: „Chemati-l pe tata. El este de vina.”

Ce vroia oare sa spuna criminalul Ion Ramaru?



Sursa:http://timetv.ro/2013/02/09/top-10-criminali-romani-care-au-socat-europa/

vineri, 2 decembrie 2016

Rachel Donelson Robards Jackson



Rachel Donelson Robards Jackson

Infarct

Doamna Jackson a fost prima femeie care ajuns la Casa Albă şi care mai fusese căsătorită şi înainte şi a fost şi prima care nu a găzduit nici un eveniment, în urma alegerii soțului ei.
Cele două evenimente aveau legătură. Spre rușinea ei, în timpul campaniilor prezidențiale, presa s-a concentrat mai mult pe divorțul lui Rachel de Lewis Robards şi pe presupusa relație cu Andrew Jackson.
Jackson susținea că Rachel căuta un adăpost în Mississippi din cauza bărbatului ei abuziv, în timp ce oponenții lui politici afirmau ca ea şi-a abandonat soțul şi a fugit cu iubitul acolo.
Curtea i-a dat dreptate primului soț şi ea a fost acuzată de bigamie şi adulter.
Din cauza vâlvei pe care o crease viața ei personală, doamna Jackson şi-a petrecut mult timp din campania soțului ei din 1828, distrată si deprimată.
Starea ei emoțională s-a accentuat în momentul în care a aflat de moartea fiului ei în același an. Aceste traume au afectat-o mult, ea fiind cu trei ani înainte diagnosticată cu o boală pulmonară.
După ce şi-a cumpărat o rochie pentru inaugurarea soțului ei, Rachel a suferit un infarct aproape fatal în stradă. A părut că îşi revine, dar a murit câteva luni mai târziu in brațele soțului ei, la vârsta de 61 de ani, cu trei zile înainte de Crăciun.