"Natura este un izvor nesecat de frumuseti, locul unde descoperi mereu locuri noi, de unde iti iei energie. Cand esti in mijlocul naturii, fie ca este dimineata sau asfintit, iarna sau vara, toamna sau primavara, realizezi cate minunatii a creat Dumnezeu pentru noi, cum a asezat El fiecare munte, fiecare floare sau copac, fiecare colina sau intindere de apa acolo, la locul ei, spre desfatarea sufletelor noastre, adesea incercate de greutatile vietii”
duminică, 19 decembrie 2010
Marcajele pe munte
Atunci cand va aventurati pe munte nu uitati sa tineti cont de marcajele existente. Traseul pe care trebuie sa il parcurgeti va este indicat de cateva semne care va vor ajuta sa tineti poteca pana la destinatia dorita. Daca, la un moment dat, nu veti mai observa marcajele acesta este un semn evident ca v-ati ratacit si pesemne aveti nevoie de ajutor.
Marcajele pot fi de culori diferite. Acestea pot fi: rosu, galben, albastru, de obicei aplicate pe fundal alb pentru a iesi mai bine in evidenta.
Dunga verticala pe fundalul alb semnifica faptul ca potecile strabat masivele muntoase sau ca este un traseu pe o creasta.
Crucea rosie arata de regula conexiunea intre traseele de legatura cu marcajul principal de creasta.
Punctul si triunghiul sunt folosite pentru a desemna potecile ce vin de pe vai si desprinderi de creste.
Unde se gasesc de obicei aceste marcaje?
Evident ca ele vor fi plasate in padure astfel incat sa fie cat mai vizibile celui care parcurge traseul. Ele sunt puse pe arbori, pe pietre sau stanci, stalpi de marcaj, exact in directia de mers a alpinistului.
Asadar fiti cu ochii in patru la aceste marcaje pentru a nu va ratacii in padure
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu