vineri, 3 mai 2024

Panteonul de la Cascioarele * Punct energetic din Romania

 


Panteonul de la Căscioarele
*Punct energetic din Romania
*Foto:Creative Commons

Este considerat a fi o vatră primară a civilizației, o zonă a “urieşilor”. Cercetătorul Gheorghe Şerbana susține că “La Căscioarele a început Istoria, care se trage de la Istru!” S-a demonstrat, cu ajutorul tehnologiei, că este o zonă geoenergetică deosebită ce are şi o acustică nemaipomenită.
„Aici a existat o minunată civilizaţie a zeilor tatani ai omenirii. Aici au fost găsite necropole de urieşi şi pietre cu inscriptii ciudate, cu linii ce parcă delimitează zone numai de străvechi ştiute. Cu aparatura moderna se poate constata o zonă geoenergetică deosebită şi o acustică nemaipomenită. Cine doarme noaptea aici, în zona Panteonului de la Căscioarele, aude clar şi Soaptele oamenilor de pe malul celalalt al Bălţii Izvorului Cătălui”, spunea, cu ani în urmă, Gheorghe Şerbana.
Aici au fost descoperite 2 coloane rotunde din ceramică și goale pe interior. Acestea au o înălțime de 2,30 de metri şi un diametru de 0,50 metri. Coloanele se află în interiorul unei construcţii de 72 de metri pătrati, alcătuită din 2 camere ce au pereţii ornaţi cu figuri serpentiforme şi semicercuri, pe fond ocru.
Coloanele sunt și ele, de asemenea, pictate cu serpentine și ar reprezenta „tatana lumii”, adică Axa Divinităţii cu lumea. S-au mai găsit modele din teracotă ale sanctuarelor, cu un rafinament arhitectonic întâlnit la greci la câteva mii de ani distanță. Datarea unor specialiști indică anul 4.500 î.e.n., iar a Mariei Gimbuţaş indică anul 5.300 î.e.n.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu