Grupuri de scufundători coboară în apele Mării Negre, din februarie până în noiembrie, în căutarea ruinelor şi a epavelor.
Epavele şi comorile aflate la adâncime sunt lăsate de stat la dispoziţia căutătorilor de comori, pentru că nicio lege nu protejează rezervaţiile arheologice subacvatice şi nici navele scufundate.
Un loc preferat de explorare este în faţa Cazinoului din Constanţa, unde se află danele scufundate ale vechiului Port Tomis, zonă neexploatată încă.
S-a realizat chiar si o "harta" a presupuselor "comori".
Cei care dispun şi de bărci pneumatice cu motor, se aventurează departe în larg, unde vestigiile nu sunt încă tulburate.
Din februarie până toamna târziu, grupuri de scufundători coboară în adâncurile Mării Negre în căutare de suveniruri rare.
O firmă de scufundări din Constanţa a găsit mai multe epave pe fundul Mării Negre. „Echipele noastre de scafandri au localizat o epavă scufundată în anul 1943, o navă germană de tip Raumboot.
În anul 2008, echipa a descoperit un submarin clasa Scuka, avariat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial", a declarat reprezentantul firmei . Sursa:http://www.adevarul.ro/locale/constanta/epave-litoral-constanta_5_201629839.html
Sursa:hartacomorii.blogspot.com
"Natura este un izvor nesecat de frumuseti, locul unde descoperi mereu locuri noi, de unde iti iei energie. Cand esti in mijlocul naturii, fie ca este dimineata sau asfintit, iarna sau vara, toamna sau primavara, realizezi cate minunatii a creat Dumnezeu pentru noi, cum a asezat El fiecare munte, fiecare floare sau copac, fiecare colina sau intindere de apa acolo, la locul ei, spre desfatarea sufletelor noastre, adesea incercate de greutatile vietii”
sâmbătă, 7 iulie 2012
Comoara din Marea Neagra(zona Cazinou)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu