miercuri, 18 iulie 2012

Comoara regelui hun Attila

Se ştie că regele hunilor a fost îngropat cu o avere impresionantă, dar nu s-a descoperit niciodată locul. Legenda spune că oamenii care l-au îngropat au fost omorâţi să nu se afle niciodată pozitia unde se afla imensul tezaur.



Arheologii care lucrează la Corneşti, unde s-a descoperit cea mai mare fortificaţie medievală din Europa, declara: "E o nebunie cu zvonurile astea. O să înceapă să vină şi căutătorii de comori. Ipoteza hunilor este absolut ireală. Attila avea o capitală în mişcare. Dacă aici ar fi existat aşa ceva ar fi rămas în istoria vremii."






Informaţiile că în apropeiera Timişoarei ar fi existat capitala lui Attila au plecat de la un documentar realizat de inginerul Leonard Dorogostayski.








Acesta a lansat trei ipoteze pentru uriaşa aşezare antică descoperită: o fortificaţie din perioada dominaţiei avare, o vastă aşezare din Epoca bronzului şi capitala hunilor, teorie susţinută de un cercetător din Canada, după vizionarea locului cu ajutorul Google Earth.

Aşezarea ar putea avea o vechime de 3.500 de ani. Pe baza probelor de carbon-14 s-a stabilit că fortificaţia este datată în a doua jumătate a mileniului II, înainte de Hristos. Fortificaţia aparţine culturii Cruceni-Belegis care a fost răspândită din nord-estul Croaţiei până în zona piemontală a Banatului, controlând valea Dunării şi până la nord de Mureş. Sursa:http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/adevarul_de_seara_timisoara_attila_cetate_0_317368339.html
(hartacomorii.blogspot.com)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu