duminică, 27 februarie 2011

Schelete si oase imposibile(2)



1888 : Un rand dublu de dinti
Intr-un teren funerar din Minnesota au fost gasite sapte schelete care aveau un rand dublu de dinti la mandibulele superioare si inferioare, fruntea joasa si inclinata inapoi cu arcade mari proeminente. Ele au fost inhumati in pozitie asezata.

1911 : giganti roscati
In Nevada, minerii au intreprins in 1911 exploatarea unor depozite bogate de guano in grota Lovelock. Rapid, ei au dat peste vestigii indiene si mai ales peste o mumie de 1,98m inaltime, cu parul roscat. Legendele indienilor paiut vorbesc despre un trib de giganti roscati, numit Si-te-cah, candva dusmanii de moarte ai indienilor din regiune.
In 1912, Universitatea Berkeley din California si Societatea de istorie a statului Nevada, au trimis un om de stiinta pentru a cerceta locul. Din nefericire, exploatarea de guano a bulversat totul si nu s-au putut recupera decat cateva obiecte.
In cursul anilor urmatori, s-au descoperit alte fosile printre care femuri care au apartinut unor indivizi de cel putin 1,80m, o marime remarcabila pentru epoca si loc. Antropologii admit ca indienii roscati au existat in Vestul american. In acelasi timp, in nicio parte nu se face mentionarea unui popor de giganti roscati.
(va urma)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu