luni, 28 noiembrie 2011

Intrebari inainte de casatorie


Daca te consideri pregatita sa faci pasul cel mare din viata ta, adica sa te casatoresti, trebuie sa-ti pui niste intrebari! Chiar daca ti se pare inutil si ridicol, raspunsurile te vor lamuri pe deplin daca esti pregatita sa spui „DA”.                           

1. Vrei in secret ca sexul sa fie diferit ca pana acum? Sau lui ii place sa te domine? Nu te rusina sa intrebi anumite aspecte legate de sex. Inainte sa spui marele „DA”, cuplurile ar trebui sa vorbeasca deschis despre dorintele lor sexuale. In acest fel vei afla ce-i place sa faca in pat si iti vei da seama daca poti depasi anumite fantezii sau daca le poti satisface.                                    

2. Crezi ca devine din ce in ce mai mult precum unul din parintii lui? Oricat de mult te straduiesti, unele trasaturi caracteristice, cu care ai crescut in familie, se transmit si la tine. Daca obeservi ca partenerul tau este din ce in ce mai mult precum tatal lui si face unele gesturi care te enerveaza enorm, acum este momentul oportun sa-i spui ca nu-ti place. Dar, in acelasi timp, nu uita ca si tu ai mostenit cate ceva de la mama ta.                                                                                      

3. Imi poti imprumuta 100 de lei? Cat de mult iti ajuti familia si prietenii este direct legat cu cat de mult va puteti ajuta unul pe celalalt. In acest fel poti intelege foarte usor cat de intelegator si saritor este partenerul tau. In acelasi timp poti afla daca aceasta trasatura de caracter va poate influenta relatia in mod pozitiv sau negativ.                                                                                                                                    

4. Este copilul vecinilor adorabil? In acest fel il poti determina sa vorbeasca despre copii fara sa-l intrebi direct. Asculta cu atentie care este parerea lui despre copii si astfel iti vei da seama daca isi doreste si el unul. Afla ce-l motiveaza sa-si doreasca copii. Astfel vei vedea ce parere are despre familie. Este important sa stii ce crede despre rolul de parinte si la ce metode de a creste cat mai bine un copil s-a gandit.                                                                                                                                                                        

5. A fost un atlet, tocilar sau ce gen de baiat in scoala? Desi oamenii se schimba pe parcursul vietii, nu scapam niciodata de anumite trasaturi. Rolul pe care l-a jucat in adolescenta iti poate spune cum va fi viitorul alaturi de el: Daca a fost bufonul clasei, poti conta pe glumele lui la cina in familie. Si daca a cam ramas corigent la diferite materii, insemna ca nu te poti baza sa rezolve singur anumite probleme pentru ca e obisnuit sa fuga de responsabilitati.                                                                                                                    

6. Pot merge cu prietenele la mare in week-end? Nu te ingrijora, asta nu inseamna ca trebuie sa-i ceri lui voie. Dar este foarte intelept sa vezi ce sunteti dispusi amandoi sa tolerati. Afla daca se opune sa-ti petreci singura timpul liber. Sau daca inca vrea sa petreaca fiecare sfarsit de saptamana cu prietenii. Sau poate ca tie inca iti mai place sa te intalnesti la un suc cu fostul iubit… cat mai des cu putinta.                             

7. Care este situatia ta finaciara? Aceasta intrebare omoara sigur romantismul. Dar daca vreti sa traiti impreuna in viitor, aceasta este o intrebare realistica la care ai nevoie de raspuns cat mai repede. Daca niciunul dintre voi nu stie cat castiga celalalt, ce asteptari de la viata are, cam cat ii place sa cheltuie, daca stie sa faca economii, acum este momentul pentru aceasta discutie ca sa nu existe certuri dupa nunta!                                                                                                                                                                    

8. Unde vrei sa ne petrecem Craciunul? Cand o relatie devine stabila, petrecerea sarbatorilor devine una dintre principalele probleme. Trebuie sa-ti impui si tu dorintele. Afla care sarbatoare e mai importanta pentru fiecare dintre voi. Deci esti pregatita sa faci un compromis si sa mergi la familia lui de sarbatori, asta insemnand sa nu mai stai cu ai tai atat de mult cat ai vrea?                                                                                   

 9. Cat de importanta este religia in viata ta? Trebuie sa vezi ce rol va juca religia in viata voastra. Veti petrece fiecare duminica la slujba? Vrei sa-ti cresti copii in aceeasi religie? El este un ateu convins si rade de fiecare data cand vede ca te rogi? Casatoria nu e o joaca. Daca toata lumea s-ar gandi mai bine inante sa ajunga la starea civila, rata divortului ar fi mult mai scazuta. Intrebarile prezentate mai sus trebuie sa-si gaseasca neaparat rasopuns inainte de a accepta cererea in casatorie a iubitului tau. Ai grija de viata ta ca altcineva nu o va face in locul tau!
(top-shop.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu