luni, 22 august 2016

Louisa Johnson Adams



 Louisa Johnson Adams

Depresie

Fiind crescut în Europa şi dezvoltând sensibilităţi europene, alegerea miresei lui John Quincy Adams a ridicat semne de întrebare patriotice în rândul populației. Oricum, expunerea ei l-a ajutat pe băiatul fostului președinte destul de mult în munca lui de atașat diplomatic.
Călătoriile au fost o grea încercare pentru doamna Adams, a suferit mai multe avorturi spontane, a avut febră, leșinuri de scurtă durată şi stări de oboseală. În soțul ei nu a găsit un sprijin pentru ideile ei feministe, astfel relația lor devenea încordata şi sănătatea ei se înrăutățea.
Depresia Louisei Johnson Adams s-a înrăutățit când l-a însoțit pe soțul ei timp de 8 ani în slujba lui, acesta insistând ca cei doi copii mai mari sa fie crescuți de mama lui.
În timp ce doamna Adams era în funcția de Primă Doamnă, mai multe scandaluri s-au abătut asupra soțului ei, pornind de la alegerea dubioasă a acestuia şi continuând cu umilirea familiei din cauza scandalurilor în care era implicat băiatul lor. S-a izolat în camera ei şi a început să mănânce ciocolată şi inconștient să inhaleze fumul nociv din radiatorul unde ardeau cărbunii încinși. Adesea ceda simptomelor de menopauză datorită cărora evita să meargă la întâlnirile pe care singură le programa. După ce au părăsit locul unde lucrau, cei doi băieți mai mari au murit subit, făcând-o să retrăiască moartea fiicei sale cele mici decedată cu ani înainte. În 1849, o lovitură psihică i-a crescut depresia şi a mai rezistat doar 3 ani înainte sa moară la vârsta de 77 de ani.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu