joi, 22 octombrie 2009

FISHERMAN SOLITARY *Vadul*


VADUL
Unii pescari au obiceiul de a-si pregati din timp locul pentru pescuit,atragand pestii acolo.Se spune ca "isi fac vad".Obiceiul isi are rostul doar la pescuitul stationar,cand pescarul ramane in acelasi loc sau se muta doar in doua-trei locuri ,si numai cand este vorba de pestii nerapitori.Conditiile de reusita sunt urmatoarele:
apa sa fie statatoare sau cu un curs foarte lin ,locurile alese sa nu fie la distanta mare de locuinta pescarului.Dupa ce am ales un loc potrivit -un cot de rau cu apa lina ,adanca,o margine de balta fara mult papuris etc.-,mai multe zile in sir si pe cat se poate la aceeasi ora,vom arunca hrana pestilor .Dupa taria curentului,vom judeca unde sa o aruncam ,ca sa fie dusa in locul in care voim apoi sa pescuim .Cu vreo jumatate de ora inainte de a incepe pescuitul ,mai aruncam putina hrana .Ea va consta din mamaliga,paine,grau,porumb fiert preparata ca si nada folosita la pescuit
In apele curgatoare ,mai ales in cele repezi ,vom amesteca compozitia nadei cu pamant lutos ,ca sa fie mai consistenta ,sa nu se faramiteze sub actiunea curentilor puternici .Dupa ce framantam bine pasta ,facem din ea cocoloase de diferite marimi ,care pot varia de la aceea a unei alune sau nuci pana la dimensiunile unei gutui ,sau chiar mai mari .Unii framanta mamaliga cu miez de paine si cu pamant lutos ,facand din ea un bot cat capul unui copil .Aruncat in vad ,pestii se vor aduna si vor ciupi ,pe rand,din botul care nu se va faramita usor.
Sursa:"Pescuitul de la A la Z-Ghidul pescarului sportiv"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu