marți, 3 august 2010

Voblerul Salmo Pike



Cercetarile asupra modului de hranire al stiucii au aratat ca la aceasta specie  canibalismul este foarte popular si chiar si atunci cand nu se hraneste o stiuca isi apara teritoriul iar orice intrus este atacat fulgerator. Acestea au stat la baza ideei de a crea acest vobler – imitatia perfecta a unei marlite. Multe stiuci -trofeu au fost prinse cu acest vobler in intreaga lume. In polonia la numai un an dupa lansarea pe piata a fost declarata “Naluca nr 1 Pentru Pescuitul Stiucilor”.
In prezent familia Pike include voblere de 3 marimi – 9, 11 si 16 cm. Junioarea familiei Pike – 9cm – se fabrica in variantele shallow (F) si super deep runner (SDR), a doua ca marime – 11 cm – se fabrica variantele shallow (F) si deep runner (DR) . In plus ambele variante de 11 cm sunt disponibile si in varianta Jointed (articulate), aceste asunt Pike 11 JF si Pike 11 JDR. Toate modelele mentionate mai sus sunt disponibile in coloratia naturala a stiucii (PE).
Modelul Pike 16 in variantele plutitor si scufundator (cu barbeta metalica). Acest model si-a castigat singur un mare numar de fani in special in Anglia, Irlanda, Canada si SUA. La pescuitul stiucilor in aceste tari cel mai important lucru este sa gasesti o cale de a captura numai cele mai mari trofee. Pike 16 ofera aceasta oportunitate. Toate modelele plutitoare din aceasta familie sunt excelente pentru pescuitul in stratul de suprafata al apei, in lacurile putin adanci sau invadate de vegetatie, la adancimi de la 0,5 m (Pike 9F, Pike 11 F) pana la 3-4 m (Pike 9SDR, Pike 16F).
Varianta scufundatoare al Pike 16 este ideala pentru pescuitul la trena in lacurile adanci, nu numai la stiuca dar si la exemplare capitale de salau sau pastrav de lac.
Sursa:”pescarulhoinar.com”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu