marți, 16 noiembrie 2010

Dr Aribert Heim-criminal nazist



In cartea sa ”Nu uitam, nu iertam. In miezul urmaririi ultimului nazist”, un colonel israelian a creat o adevarata problema, afirmand ca l-ar fi executat pe seful nazist Aribert Heim in 1982.
Unul dintre criminalii nazisti cei mai cautati pe glob, dr. Aribert Heim, se pare ca ar fi fost executat clandestin in 1982, iata ce afirma un colonel israelian, Danny Baz, in lucrarea sa autobiografica. Cartea lui a provocat deja o nemaipomenita problema in rindul “vanatorilor de nazisti” care nu credeau in spusele colonelului evreu.
Afirmatii “fanteziste” sau nu?
Centrul Wiesenthal a considerat ca spusele colonelului Baz nu pot fi credibile si Serge Klarsfeld a spus ca ele sunt “fanteziste”. Acesta este fondatorul Asociatiei fiilor si fiicelor deportatilor evrei din Franta. Conform directorului de la antena israeliena a Centrului Simon Wiesenthal, care se ocupa cu cercetarea nazistilor, Ephraim Zurff, afirmatiile nu pot fi decit false deoarece ar fi fost gasita o scrisoare autentificata de Aribert Him (datata in 1986) ”Danny Baz a facut deja afirmatii in presa israeliana acum cinci ani, sustinand ca grupul sau a executat 25 de nazisti pe continentul american, fara a furniza numele nici unuia din acesti criminali nici cel mai mic element pentru a confirma spusele sale”, a declarat el.
Nu exista probe
In carte sa, Danny Baz ne asigura ca a fost membru al unei organizatii clandestine americane, in anii 80, “Cucuveaua” care avea drept misiune de a da de urmele ultimilor nazisti refugiati pe continental american. Colonel in aviatie, specialist in operatii de comando, el afirma ca in 1982, dup ce a urmarit o urma timp de doi ani, l-a capturat pe dr. Aribert Heim in Canada, inainte de-al “judeca” si executa pe insula Santa Catalina, in largul coastei californiene. Dar povestea sa nu cuprinde, din pacate, nicio proba tangibila pentru a le oferi opiniei publice internationale. “Cucuveaua” l-ar fi gasit pe nazist si l-ar fi “judecat”, insa totul pluteste in mister.“Calaul de la Mauthausen”
Botezat “Doctorul mortii”, dr. Heim a fost un adevarat calau in lagarul de trista amintire de la Mauthausen, unde a torturat, asasinat si a facut experiente dintre cele mai atroce pe “cobaii umani”!!
Diparut dupa 1962, Aribert Heim figureaza in a doua pozitie pe lista criminalilor nazisti de razboi cei mai cautati difuzata de Centrul Simon Wiesenthal, dupa Alois Brunner, principalul asistent al lui Adolf Eichmann. Conform lui Danny Baz, “Cucuveaua”, care lucra in clandestinate si in ilegalitatea cea mai totala, a beneficiat de aportul unor personalitati de cel mai inalt grad din CIA, FBI si serviciile secrete israeliene.
In lucrarea sa, scrisa sub forma unui roman, Baz afirma ca organizatia a fost creata de un supravietuitor de la Mauthausen care isi datora averea din petrolul exploatat in Alaska. Supranumit “Barney” in cartea sa, acest om de afaceri ar fi finantat organizatia cu cel putin 6 milioane de dolari in memoria celor 6 milioane de victime ale Halocaustului.
Serge Klarsfeld, fondatorul Asociatiei fiilor si fiicelor deportatilor evrei din Franta, a codificat spusele lui Baz drept o “foarte mare fantezie” precizand ca nu a auzit “niciodata vorbindu-se de Cucuveaua”.
El considera ca Heim “a murit de moarte naturala”, ca si Alois Brunner.
Serge Klasfeld si sotia sa Beta sunt “vanatorii de nazisti” care l-au adus pe Klaus Barbie in fata justitiei franceze.
In 2005, politia din Baden-Wurtemberg a lansat un aviz de cercetare insotit de o recompensa de 130.000 de euro pentru prinderea “calaului de la Mauthausen” care se presupunea ca ar fi fugit in Chile. Anul trecut in iulie, Austria a promis o prima de 50.000 de euro oricarei persoane care va furniza informatii putand sa duca la localizarea sau capturarea lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu