In Bretania franceza, la Carnac si la recenta descoperita asezare de la Montneuf, ansamblurile de sute de menhire sunt ordonate in siruri paralele, orientate pe axa mistica est-vest. Piatra e folosita intr-o structura magica, evident construita in contextul unei religii cosmice.
Pietrele au fost ridicate in timpul neoliticului, probabil in jur de 3.300 i.Hr., dar unele pot fi datate ca fiind vechi de 4.500 i.Hr.
Format din peste 3.000 de monoliti, ansamblul de la Carnac se intinde pe 12 kilometri de-a lungul coastei de vest a Frantei si sunt cea mai mare colectie de acest tip din lume.
Traditia locala sustine ca motivul pentru care stau in astfel de linii perfect drepte este faptul ca reprezinta de fapt o legiune romana transformata in piatra de Merlin sau Cornelius Saint.
Exista trei grupe majore de randuri de piatra – Ménec, Kermario si Kerlescan – care poate au format in trecut un singur grup, dar care ulterior au fost divizate si repartizate in alte scopuri.
"Natura este un izvor nesecat de frumuseti, locul unde descoperi mereu locuri noi, de unde iti iei energie. Cand esti in mijlocul naturii, fie ca este dimineata sau asfintit, iarna sau vara, toamna sau primavara, realizezi cate minunatii a creat Dumnezeu pentru noi, cum a asezat El fiecare munte, fiecare floare sau copac, fiecare colina sau intindere de apa acolo, la locul ei, spre desfatarea sufletelor noastre, adesea incercate de greutatile vietii”
joi, 19 mai 2011
Monolitii de la Carnac
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu