Enigma mumiilor vechi de 4.000 de ani, descoperite in nord-vestul Chinei, si care prezinta trasaturi europene. Mumiile din Bazinul Tarim au fost descoperite incepand cu 1.974 de catre exploratori precum Sven Hedin, Albert von Le Coq si Sir Aurel Stein, in inima desertului Taklamakan, din nordul Tibetului.
Oamenii ingropati aici au decedat in urma cu aproximativ 4.000 de ani si, totusi, trupurile lor au fost foarte bine conservate, descompunerea naturala fiind evitata din cauza atmosferei uscate si a solurilor alcaline din Bazinul Tarim.
Cele aproximativ 200 de mumii descoperite impartasesc multe trasaturi tipice tipului caucazian (trupuri alungite, fete colturoase, ochii incastrati), multe dintre ele au parul intact, variind la culoare de la blond la rosu si brun inchis, fiind in general lung, buclat si impletit. Testele cu radiocarbon executate la Universitatea din Beijing au demonstrat ca cele mai vechi fragmente dateaza de acum 3.980 de ani. Chinezii au anuntat intr-un raport publicat recent ca mumiile au origini amestecate, ADN-ul lor continand atat elemente europene cat si siberiene si provin, cel mai probabil, din afara Chinei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu