marți, 28 august 2012

Cele sase cufere cu aur

Lăsată în urmă de trupele SS, averea evreilor din Tunisia s-ar afla în apropiere de Corsica

Cercetătorul britanic Terry Hodgkinson susţine că a localizat comoara îndelung căutată a feldmareşalului nazist Erwin Rommel. Aurul confiscat de comandantul general al trupelor germane din Africa de la evreii din Tunisia ar fi fost abandonat undeva în apropiere de insula Corsica de membri SS. Aceştia intenţionau să îl recupereze după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

După 15 ani de căutări asidue, Terry Hodgkinson a declarat cotidianului britanic "The Daily Telegraph" că a localizat comoara la aproximativ o milă maritimă (1.852 de metri) de oraşul corsican Bastia. Britanicul a fost ajutat, în timpul cercetărilor, de către experţi locali.

El a obţinut de la autorităţile din Franţa dreptul de "a scotoci" după cele şase cufere cu aur şi obiecte preţioase confiscate de la comunitatea evreiască din Tunisia în timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale. "Sunt convins că am găsit locaţia exactă. Acum mai am nevoie doar de echipamente de ultimă generaţie pentru a fora adânc în nisip", a precizat Hodgkinson.

Trupele germane din Africa au părăsit continentul negru după înfrângerea suferită în faţa britanicilor la El Alamein, în octombrie 1942.

Soldaţii SS au fost nevoiţi să ascundă comoara, pentru a se putea retrage cât mai repede. De-a lungul timpului, numeroşi cercetători, avizaţi sau simpli amatori, şi-au încercat norocul. Misterul i-a atras şi pe regizori şi scenarişti.

Potrivit legislaţiei franceze, cel care găseşte o comoară trebuie să o împartă cu statul. În cazul de faţă, autorităţile de la Paris vor trebui să caute urmaşi ai evreilor care au fost deposedaţi de bunuri. "Vulpea deşertului", contestată Considerat până de curând un cavaler, inclusiv de către adver- sari, Rommel, cunoscut sub apelativul de "Vulpea deşertului", ar fi avut sarcina de a extinde Holocaustul şi în Orientul Mijlociu.

Acuzaţia aparţine unor istorici germani. Aceştia susţin că Hitler i-a spus Marelui Muftiu al Ierusalimului, în cadrul unei întrevederi avute la Berlin, în noiembrie 1941, că are de gând să îi distrugă pe toţi evreii din Orientul Mijlociu.
Sursa:hartacomorii.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu