sâmbătă, 27 octombrie 2012

Adidas


Adolph si Rudolf Dassler au creat primul lor adidas in 1920 in Herzogenaurach, Germania. Dupa primul adidas, Dassler a dobandit o reputatie foarte buna in acest domeniu, de fapt, Jesse Owens a castigat 4 medalii de aur in 1936 la Jocurile Olimpice, el purtand o pereche de pantofi Dassler.
In 1948 Rudolf Dassler a inceput sa creeze faimosii adidasi Puma , in timp ce Adolph a creat faimoasa firma cu trei dungi: Adidas. Adolph a obtinut numele combinand porecla sa Adi cu primele trei litere ale numelui Dassler. Un an mai tarziu Adolph a incorporat logo-ul cu trei dungi, care este folosit pana in ziua de azi. Inainte ca Nelly sa scoata melodia Air Force 1, Run DMC purtau Adidas, le-au placut atat de mult incat in 1980 au scos melodia My Adidas.Run DMC aveau stilul lor: fara sireturi si cu limba scoasa, in cea mai mare parte a timpului Run DMC putea fi vazut… purtand Superstars. Chiar si in ziua de azi modelul Adidas Superstar este asociat cu cultura Hip Hop. Azi marca Adidas are tre ramuri: Adidas Originals – cunoscauta si sub numele de Heritage Line, Adidas Performance – produse de ultima ora pentru linia de top a atletilor, si Adidas Y-3 – articole sprotive si in trend cu moda in colaborare cu designerul Yohji Yamamoto.
- Majoritatea cand ne referim la un pantof sport, spunem pur si simplu adidas. Acest lucru este o dovada a sucesului de care s-a bucurat afacerea infiintata de Adolf Adi Dassler. Dassler s-a nascut la 3 noiembrie 1900, in orasul german Herzogenarauch.
- Familia in care a crescut era una modesta, iar Adolf era pregatit sa devina brutar, dar dupa ce s-a intors din Primul Razboi Mondial, a inceput sa-si produca primii pantofi sport in bucataria mamei sale. Pentru a-si deschide propria afacere, Dassler a fost ajutat cu bani de catre tatal sau, Cristoph (care lucra intr-o fabrica de pantofi) si de fratii Zehlein.
- In 1924, fratele sau Rudolph Dassler, s-a alaturat afacerii punand bazele fabricii de incaltaminte sportive numita Dassler Shoes.
- Mai tarziu, in 1948, ca urmare a unor neintelegeri, a parasit afacerea fratelui sau pentru a-si infiinta propria companie, care a devenit cunoscuta firma sport Puma.
- Rivalitatea dintre cele doua branduri, a devenit atat de mare incat cei doi frati nu si-au mai vorbit niciodata, iar cand fratele"Adidas" a murit, "Puma" nu s-a prezentat la funerarii.
- La Olimpiadele din 1928, Adidas a echipat mai multi atleti, pregatind compania pentru expansiunea internationala.
- Inregistrarea companiei ca Adidas s-a petrecut abia in anul 1949 cand creatorul sau o numeste dupa propriul nume.
- In 1970, firma Adidas si-a extins productia pe sectorul de imbracaminte, astfel a inceput cautarea unui simbol care sa poata fi asociat cu noile linii.
- In 1972 a fost ales trifoiul, acesta fiind schimbat in 1996.
- Adolf Dassler a incetat din viata in 1978, dar afacerea a mers inainte. In anul urmator, 1979, Adidas a cumparat compania Salomon Group, numele corporatiei s-a transformat in Adidas-Salomon.
- In anul 2006 Adidas a achizitioneaza cunoscuta companie rivala Reebok pentru aproximativ 9.5 miliarde de dolari. Tot in acel an a perfectat un contract pe 11 ani, prin care devine furnizorul oficial de echipament al NBA.
- Grupul are acum 25.000 de angajati in lumea intreaga, incluzand designeri, ingineri bio-mecanici si experti in tehnologia materialelor. Cea mai mare parte a activitatilor se desfasoara in afara Germaniei, singura unitate care functioneaza in tara-mama fiind un centru de productie si testare pentru prototipuri.
Sursa:portalroman.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu