duminică, 6 ianuarie 2013

Anina-Cantonul Crivina-Rezervatia Beusnita*muntii Semenicului



ANINA — CANTONUL CRIVINA — REZERVATIA BEUSNITA

Distanta: 30 km.                                                

Timp necesar: 6—8 ore.


Traseul porneste din Steierdorf, pe drumul spre Bozovici, pina la km 2, de unde continua pe drumul forestier ce duce la cantonul silvic Crivna. Acest drum urca prin padure pina la pasunea comunei Steierdorf, apoi coboara in valea Minisului, unde la confluenta acestuia cu Mindrisagul se afla cantonul Crivina, intr-o pozitie plina de farmec. De la Crivina poteca spre Beiul urca intii pe valea Mindrisagului, apoi prin Padina Seaca si, urcind pe Rarasdianu, ajunge in poiana cu multe doline din culmea apelor, denumita Poiana Omului Mort. Din poiana se coboara spre sud, la izvorul Racasdianu, care dispare in bolovanisul vaii Beiul Sec.
La aproximativ 6 km pe valea seaca in jos se afla cantonul Beiul Sec. Valea este mereu impadurita, avind frumoase paduri de fag, cu exemplare de alun turcesc prin fundaturi si cu o mare bogatie de flori. Cantonul Beiul Sec este si el un loc de popas.
In aval, la circa 4 km, se afla Ochiul Beiului si valea Beusnite;, cu splendidele sale cascade. De aici se poate continua drumul pe traseul descris ulterior, Sasea — Beusnita, si ajunge in cheile Nerei sau iesi pe un alt drum la coama Potoc (vezi traseul amintit). Daca pina la Crivina se poale merge cu usurinta pe drumul forestier, de acolo in continuare poteca nemarcata cere multa atentie in urmarirea ei pina la coborirea in valea Beiului, dupa care albia seaca a Beiului inlatura iarasi dificultatile de orientare.
Traseul, din pacate nemarcat, face legatura directa intre zona Aninei si atractiile din sudul masivului: valea Beusnita si cheile Nerei.
Sursa:scrigroup.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu