vineri, 14 iunie 2013

Daisen Kofun, misterul unui mormant straniu



Peisajul din Japonia ascunde diferite structuri megalitice care nu se regăsesc în altă parte a globului. Ele sunt denumite kofun, care în limbă japoneză înseamnă “movilă de mormânt antic” sau “mormânt antic”. Cea mai cunoscută și misterioasă astfel de structură este Daisen Kofun. Mormântul este cel mai mare și cel mai fascinant dintre toate, are o lungime de 480 metri pe 300 lățime și o înălțime de 35 metri.
Văzut de la sol, Daisen Kofun seamănă cu gaura cheii, ceea ce poate însemna că acolo se află poarta spre cunoaștere. În prezent, toate aceste morminte funerare sunt proprietatea regelui și este interzisă explorarea lor. Daisen Kofun a fost construit între secolele V-VII și adăpostește mormântul unul împărat japonez. Se crede că aceste morminte funerare au fost construite la fel ca și piramidele, mii de muncitori au trudit zi și noapte pentru a ridica asemenea construcții gigantice.
Religia și tradiția japoneză întotdeauna și-au dezvoltat punctele de reper în jurul acestor kofun. Mormintele sunt percepute ca fiind sfinte, adevărate mausolee spirituale, unde odinioară se țineau diverse procesiuni cu caracter mistic. Și în prezent japonezii au oarecare rețineri atunci când vine vorba despre aceste structuri pentru că ele sunt învăluite într-un adânc mister și niciodată nu au fost expuse pe deplin publicului. În cultura tradițională japoneză, kofun reprezintă locul care deține puteri magice, astfel generând teamă și reticență.
Chiar dacă structurile sunt învăluite în mister, nu putem să nu ne întrebam motivul pentru care au fost construite după o gaură de cheie? Problema este mai complexă de atât pentru că acestea pot fi zărite astfel doar din aer, pentru că de pe pământ ele seamănă cu o movilă de pământ sau chiar cu un deal. Această legătură poate să fie o simplă coincidență, dar conform anumitor păreri ale unor arheologi aceste morminte ar fi mult mai vechi decât se vehiculează și ar ascunde secretele unei culturi foarte avansate care a trăit pe teritoriul Japoniei cu mii de ani în urmă.
Sursa:http://www.efemeride.ro/daisen-kofun-misterul-unui-mormant-straniu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu