marți, 25 februarie 2014

Pescuitul nocturn


  Pescuitul nocturn este un pic mai complicat fata de cel pe timp de zi şi simţul tau tactil trebuie să înlocuiască increderea in vedere. Dar nu va faceti griji, pana se intuneca complet , simturile dumneavoastra se vor adapta intunericului, bineinteles atat cat este posibil.
  Pescuitul pe timpul noptii este preferabil in perioadele foarte calde ale anului, atunci cand pe timpul zilei, caldura determina marirea temperaturii straturilor superioare din apa baltilor, lacuri etc. In astfel de perioade, pestele prefera sa se retraga in ape cat mai adanci si sa astepte inserarea sau chiar noaptea pentru a incepe sa se hraneasca.
  In timpul noptii pestele de obicei se agata singur asa ca nu este nevoie sa fiti atenti pentru a-l agata. Seara si noaptea de obicei, incep sa se hraneasca pestii de dimensiuni mai mari, repet asta mai ales in perioadele cand pe timpul zilei temperaturile sunt foarte mari.
  Ca specii de pesti la care puteti avea succes pe timp de noapte pot face referire la somn, clean, salau, stiuca, caras si de ce nu si crapul.
 Cu ce pescuim noaptea
  Sculele de pescuit pe timp de noapte nu difera foarte mult, doar ca tinand cont ca pe timpul noptii aveti posibilitatea sa prindeti exemplare destul de mari este necesar as folositi scule mai puternice.
  De asemenea daca pescuiti cu lansetele, utilizati sisteme de avertizare sonora, clopotei sau bambine fluorescente. La pescuitul statuonar folositi plute cu starleti.
Masuri de siguranta
  Pe timp de noapte pescuitul este foarte distractiv, dar necesita unele masuri de siguranta, ca de exemplu, daca pescuiti in barca sa nu uitati sa imbracati o vesta de salvare.
  Atunci cand pescuiti noaptea cautati locuri cu maluri curate, fara multe agatatori pentru ca pe timpul noptii nu veti avea posibilitatea sa vedeti unde aruncati cu exactitate. In plus trebuie sa va imbracati bine, pentru ca dimineata racoarea isi va spune cuvantul.
Inca de pe timpul zilei, faceti ordine in lucrurile de pe mal si incercati sa memorati unde l-ati pus pe fiecare. Pe timpul noptii va va fi mult mai usor sa gasiti ce aveti nevoie
  De asemenea va sfatuim sa aveti permanent in preajma o lanterna, reflector etc.
Frumusetea pescuitului pe timp de noapte este incontestabila. Linistea, cerul instelat si de ce nu lemnele arzand in micul foc de langa locul unde pescuiti ofera o atmosfera hipnotica. Daca aveti si ceva activitate din partea pestilor va garantez ca o astfe de partida nu o veti uita prea usor.

Sursa:http://ghidul-pescarului.ro/articoltot.php?articoltota&na=Pescuit%20pe%20timp%20de%20noapte

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu