marți, 13 ianuarie 2015

Dictionar de vise *Litera B(1)




1 Baba - Vreme schimbatoare (bruma, ploaie) dar si belsug.

2 Baba - Mai ales baba moarta daca vei visa, vreme rea inseamna, dar visul nu e rau deoarece sunt semne de belsug.

3 Baba - Belsug, avutie garbovita- vreme rea, va ploua la hora- afli o stire mincinoasa moarta- negura, ploaie vazand- vreme schimbatoare.

4 Baie ca faci - In curand vei avea o petrecere.

5 Baie prea fierbinte - Vei fi dispre?uit pentru o fapta necugetata.

6 Baie - Este locul curatirii, deci al purificari sufletesti. Forma geometrica clara, spre exemplu o baie rotunda sau patrata (sau o cada) simbolizeaza fondul bun al celui care viseaza. In acest loc dorim sa scapam de murdaria de peste zi, sa intram intr-o alta piele. Cine curata murdaria din baie, inainte de a se spala, ar dori sa uite repede trecutul, sa se purifice, inainte de a incepe o noua etapa. Pentru celelalte cazuri sunt valabile explicatiile de la a face baie.

7 Baie - Explicatiile acestui vis sunt diferite: baie daca faci, in vis, prevestire de sanatate si viata echillibrata inseamna baie fierbinte - vei avea parte de cearta, de dezbinare baie cu apa rece - cineva pune la cale ceva rau impotriva ta baie, pur si simplu, vazuta in vis, dar fara a intra in ea - dificultati, tradare inseamna.

8 Baioneta - Calatorie lunga si placuta.

9 Baioneta - Daca visezi ca esti injunghiat de cineva cu o baioneta este semn ca vei putea suferi pierderi financiare Daca tu impungi pe cineva cu baioneta va trebui sa fii atent la raporturile cu persoanele de sex opus.

10 Baioneta - Junghi, rascoala purtand - calatorie lunga si placuta.

11 Bal mascat - Te pandesc necazuri.

12 Bal - Daca participam in vis, la o petrecere dansata, inseamna ca si in realitate vom fi fericiti si veseli. Adesea, prin intermediul balului, subconstientul ne sugereaza ca trebuie sa facem mai mult pentru viata noastra, sa ne preocupam mai mult de ceea ce este in jur.

13 Bal - Durere de cap, calatorie grea cadem dansand - anularea proiectelor viitoare dansant - voiosie dansand cu iubita - cuplu solid dansand cu altii - erotism in ascuns in toi - legatura amoroasa infocata dans la - va da norocul peste un prieten mascat - suparare, tristete, imprejurari proaste din cauza unor oameni vicleni, evitarea ipocriziei participand la - veselie, nepasare sala de - probleme emotionale sfarsitul unui - relatie amoroasa ascunsa vazand - primesti o mostenire.

14 Balansoar - Fereste-te de boala.

15 Balansoar - Daca visezi ca esti singur intr-un balansoar inseamna ca vei avea o viata foarte usoara Daca visezi ca balansezi un scaun gol inseamna ca vei avea o reuniune placuta cu prieteni vechi.

16 Balanta - Atentie la prieteniile noi pentru ca cineva vrea sa te insele.

17 Balanta - Daca talerele balantei sunt la acelasi nivel, inseamna ca, in realitate veti avea atitudinea pozitiva si veti actiona cu chibzuinta. Daca unul dintre talere este mai jos decat celalalt, din celellalte simboluri puteti deduce daca acesta prevesteste un avantaj sau un dezavantaj.

18 Balaur - Vei primi o veste rea in legatura cu o fapta necinstita.

19 Balaur - Este simbolul arhetipal al virilitatii primordiale, cu sange rece, in care se pare ca nu exista nici o unbra de spiritualitate. Partea pozitiva a balaurului din vis este ca fiara din noi va fi, de cele mai multe ori, invinsa. Lupta cu balaurul simbolizeaza revolta omului impotriva sa si a sentimentelor sale. La Artemidoros balaurul se afla in stransa legatura cu bogatia si comorile, cu o personalitate situata la inaltime, de la care asteptam o promovare. Un balaur care provoaca oroare, prevesteste pericole serioase, dupa parerea telmacitorilor greci de vise. Un balau invins simbolizeaza o schimbare nefericita in propria viata (vezi, de asemenea soparla, monstru).

20 Balaur - Farmece care te goneste - frica neintemeiata cu care vorbesti - dispretul celor din jur cu multe capete - vizita unui om insemnat iti va aduce avere vazand - dusmani puternici visand - vei primi o veste rea in legatura cu o fapta necinstita.

21 Balena - Te vei imbolnavi sau vei afla de spre boala cuiva apropiat.

22 Balena - Pericol, boala aruncati din - drum nou in viata inghitit de - situate disperata, faliment privind o - stire despre boala cuiva.

23 Balon pentru copii - Mici necazuri iti vor strica zilele urmatoare.

24 Balon zburand - Marire, folos nesperat.

25 Balon - Este simbolul evenimentelor trecatoare din viata noastra, imaginea goanei dupa fericire, fara sa stim niciodata daca vantul ne este favorabil. Un balon spart simbolizeaza- ca si un balon de sapun spart- o speranta care nu se va implini (vezi, de asemenea balon de sapun).

26 Balon - A urca intr-un balon sugereaza faptul ca vei pleca intr-o calatorie neplacuta. Daca vezi un balon dar nu esti in el s-ar putea sa intampini piedici in afaceri.

27 Balon - Agitatie, nervozitate, boala in curand aterizand - schimbari in afaceri, succes efemer de sapun ce se sparge - deziluzii de la o fericire nacela de - drum lung pentru copii - mici necazuri iti strica zilele plutind - fals respect zburand - intalnire placuta, inaintare in grad, profit neasteptat.

28 Banane - Bucurie mult asteptata.

29 Banane - Daca visezi un pom cu banane este semn ca vei fi dezamagit de cineva pe care il admiri Daca mananci o banana s-ar putea sa suferi de o boala.

30 Bandaj (purtand) - Te vei imbolnavi.

31 Bandaj - Bandajul care se aplica in vis simbolizeaza o rana in realitate, provocata de cine printr-o jignire. Bandajul poate exprima insa si greselile pe care le facem in relatiile cu ceilalti oamnei (vezi, de asemenea medic, spital, durere, cicatrice, rana).

32 Bani aruncand - Mici necazuri care-ti vor produce mari neplaceri.

33 Bani gasind pe drum - Vei scapa de unele griji care te framanta.

34 Bani primind - Vei auzi vorbe neplacute si vei calatori curand.

35 Bani zornaind - Suparare mare.

36 Bani - Bani de hartie sau monedele simbolizeaza energia sufleteasca. Cine gaseste bani in vis, isi va incarca deci bateriile. Cine viseaza ca pierde bani, se va plange de pierderea unei calitati deosebite sau a uneia dintre fortele sale motrice emotionale. E vorba de valori sufletesti, de potenta sau impotenta, de castig sau pierdere, de bogatie sau saracie. Este importanta originea banilor, locul in care ii primim, ii gasim sau ii pierdem. De asemenea trebuie sa retinem culoarea si numarul banilor (vezi culori si cifra). Unii psihanalisti considera ca bani, mai ales monedele de aur, simbolizeaza in cazul barbatilor, capacitatea acestora de a iubi si de a reusi in viata, in timp ce monedele de argint reprezint orientarea acestora spre femei. La femei, banii sunt intotdeauna simbolul speculatiilor erotice.

37 Bani - Un vis important, cu foarte multe semnificatii:
- De te vei visa om cu bani, inseamna ca urmeaza o perioada fara griji in existenta ta bani de vei gasi, in vis, semn e ca vei pierde si banii pe care-i ai bani pierzand.
- Bani in vis - vei fi cam neglijent si vei avea niste pierderi.
- Daca visezi ca dai bani cuiva - semn ca esti un om cu inima larga.
- Daca ai visat ca numeri bani - vei avea parte de bogatie, de noroc.
- Bani de argint - vei face niste afaceri cu mult castig in general, explicatia romaneaca a unui vis cu bani este ca acestia inseamna vorbe, adesea aceste vorbe nefiind prea bune.

38 Barba carunta - Un eveniment apropiat te va intrista.

39 Barba daca vezi in vis la o femeie - Doliu in familie.

40 Barba lunga ca porti - Puterea-ti va spori numai daca perseverezi.


41 Barba mica visand - Saracie.

42 Barba neagra - Vei castiga o suma mare intr-o afacere sau joc de noroc.

43 Barba rosie - Te vei compromite pentru vorbe nechibzuite.

44 Barba si mustati - Vei face eforturi mari dar vor fi incununate de mari succese.

45 Barba visand ca vezi la altu - Vei iesi invingator dintr-o infruntare ce nu-ti dadea sanse.

46 Barba - Barba era, odinioara, simbolul chibzuintei masculine. Ulterior a fost talmacita ca o masca (vezi masca) in spatele caruia dorim sa ne ascundem propriul ego, aceasta fiind interpretarea intalnita la cele mai multe visa din zilele noastre. Daca va pierdeti barba in vis, ar trebui sa renuntati la prejudecati si conceptii invechite. Cine isi perie barba in vis, este o persoana vanitoasa, conform vechilor carti de talmacire a viselor. Cine daruieste barba unei femei, este amenintat de pierderea potentei (vezi, de asemenea par).

47 Barba - Barba lunga, semn de putere asupra altora si de noroc este barba rara, scurta - saracie, mizerie, lipsuri, umilinte prevesteste barba alba de vei visa, intristare prevesteste, dureri, suferinti trupesti si sufletesti oameni barbosi de-ti vor aparea in vis - semn ca nu vei avea liniste din pricina altor oameni.

48 Barca - Cununie pentru cel neinsurat si cumetrie pentru cel insurat.

49 Barca - Rolul sau este de a va duce la mal in siguranta, unde veti incepe o noua viata. Daca barca pluteste pe ape linistite, inseamna ca drumul vietii va fi destul de usor. Daca apele sunt agitate, va trebui sa va asteptati la oboseala si dezechilibru sufletesc. Cine calatoreste pe intuneric, nu stie momentan care este cursul evenimentelor (vezi, de asemenea vapor, apa).

50 Barca - Vezi si punte. Daca visezi o barca trimitand semnale este un semn ca afacerile tale vor fi finalizate pozitiv. Daca visezi ca esti in mijlocul unei furtuni sau ca barca este crapata inseamna ca vei fi asaltat de multe griji marunte. Daca esti intr-o corabie cu panze este un semn ca vei primi un ajutor necesar de la altii .Daca visezi ca aluneci peste bord este un semn ca vor surveni incidente suparatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu