vineri, 23 ianuarie 2015

Dictionar de vise *Litera B(6)



251 Bautura -

Cand visam ca bem, inseamna ca absorbim sau asimilam ceva. Bautura pe care o bem este si ea relevanta pentru interpretarea corecta a visului. De exemplu, sucul de fructe ne-ar putea dezvalui propria nevoie de curatenie si puritate sufleteasca. La fel de importanta se dovedeste si culoarea lichidului pe care il bem (vezi Alcool si Culori).
- Visul in care bei o bautura in vis reprezinta capacitatea de a intelege o ideie noua sau de a adopta un nou concept.
- Daca ai visat ca bei apa este semn de improspatare spirituala. Alternativ, visul poate indica faptul ca va este sete cu adevarat.
Din punct de vedere psihologic, bautura prezenta in vis sugereaza nevoia noastra de mangaiere si de sustinere. Fiind una dintre necesitatile vitale ale vietii, bautura simbolizeaza interactionarea dintre nevoia noastra interioara de a veni in sprijinul vietii si posibilitatile externe de obtinere a hranei.
Din perspectiva spirituala, exista o credinta conform careia bautul vinului este, sau simbolizeaza, faptul de a ne infrupta din viata si putere divina.

252 Brate -

Ne folosim de brate intr-o varietate de feluri. In vise, ne aparam cu ele, ne luptam sau suntem tinuti de ele. Pot simboliza un devotament patimas.
- Bratele reprezinta relatiile cu cei din jur si cum interctionati in general cu lumea. Acestea reprezinta o forma de comunicare, dar pot reprezenta si autoritatea, ura, protectia, etc. in functie de gest. Poate ca aveti nevoie de o mana de ajutor. Nu iti fie frica sa soliciti ajutor din cand in cand.

Vezi si visul Maini

253 Bebelus -

Un bebelus in vis semnifica inocenta, caldura, noi modalitati de gandire, idei noi si un nou inceput. Bebelusii pot reprezenta un aspect al vostru, care este vulnerabil si neajutorat. Negativ, un bebelus in vis, reflecta noi responsabilitati sau noi probleme care necesita ingrijire constanta.
Daca visati un baietel poate reprezenta calitatile masculine pentru o experienta sau o problema, cum ar fi insensibilitatea, asertivitatea sau dominatie sociala.
Daca visati o fetita poate reprezenta calitati feminine cum ar fi sensibilitate, simpatie sau subordonare sociala.
Un bebelus gasit in vise sugereaza recunoasterea unui potential ascuns.
Bebelus plangand simbolizeaza o parte din tine lipsita de atentie ce trebuie cultivata.

254 Bunic Bunica -

Daca v-ati visat bunicul reprezinta constiinta intr-o situatie de a lua o decizie sau alege intre bine si rau atunci cand deja aveti o experienta anterioara. Alternativ, un bunic poate simboliza alegeri mai intelepte sau o experienta care are prioritate fata de propriile decizii.
Daca v-ati visat bunica poate reprezenta intuitia sau instinctele tale care va sunt experimentate in capacitatea de a lua o decizie pozitiva pentru viitor, atunci cand aveti deja o experienta anterioara. Alternativ, o bunica poate simboliza alegerile intuitive sau mai intelepte, care sa inlocuiasca deciziile tale.

255 Bloc -

Blocul din vis este sugestiv mai ales atunci cand iti apare plin cu oameni sau ti se pare familiar. Pe de o parte avem blocul care poate sa fie chiar echivalentul trupului uman, iar in functie de partea pe care o visezi se poate talmaci si visul. De asemenea, blocul in vis , indiferent ca este de gheata, pamant sau de ciment, evoca ceva compact, imposibil de deschis.

256 Barbati -

In traditia romaneasca visele cu barbati au o semnificatie negativa. Se zice ca de vei visa mai multi barbati inseamna ca in curand nu vei mai avea nici o speranta si vei cadea prada deznadejdii. De asemenea, se spune ca barbatii care apar in visele femeilor nu au o semnificatie erotica. Alternativ, o interpretare europeana sustine ca barbatul este un semn bun , el transmite siguranta si putere femeii care-l viseaza.

257 Bomboane -

Bomboanele in vis simbolizeaza placeri pasagere, bucuriile speciale din viata ta, indulgenta, senzualitate si/sau placere interzisa. Alternativ, bomboanele din vis mai arata ca vei avea parte de o cearta care insa se va finaliza tot cu impacare si cu parere de rau, o cearta care va avea menirea de a te apropia mai mult de persoana cu pricina.

258 Batrana -

Batrana in vis semnifica bogatie, fericire si intelegere. De asemenea, daca vedeti o batrana in vis nu este un semn tocmai bun. O sa primiti vesti rele la adresa unor persoane dragi. Alternativ . daca visezi o vrajitoare batrana semnifica faptul ca alergi dupa un proiect ce nu se va indeplini.

259 Bancnote -

Daca visezi ca numeri bancnote este un avertisment, s-ar putea sa intampini pierderi. De asemenea, daca visezi multe bancnote vei avea o dezamagire. Alternativ, visul este un avertisment sa nu cheltui mai mult decat iti poti permite. Poate indica pierderi atat materiale cat si emotionale.

260 Bucatarie -

Daca visezi ca stai in bucatarie poate semnifica un indiciu pentru o casatorie rapida, fericire sau vesti de la distanta- in general aspecte pozitive daca nu exista umiditate sau mobilierul din bucatarie nu este degradat. De asemenea, daca vezi o bucatarie in vis semnifica ca ceva la care tii poate fi distrus de altcineva. Alternativ, daca visezi ca gatesti in bucatarie sugereaza ca ai prieteni loiali.

261 Bluza -

Daca visezi o bluza expusa intr-un magazin semnifica faptul ca o sa castigi admiratia celor din jur datorita ingenuitatii tale si a felului de a fi. De asemenea, daca visezi o bluza rupta inseamna ca ai initiat niste actiuni nepermise pentru care vei fi aspru judecat.

262 Blana -

Daca in vis iti apare o blana se refera de regula la bogatie. Blana din vis sugereaza prosperitate, abundenta. Daca visezi ca ai o haina de blanainseamna ca esti un om mandru, trufas, ii tratezi pe toti cu superioritate si cu dispret. Daca insa visezi ca jupoi blana unui animal inseamna ca esti un om crud, dar drept, incerci sa rezolvi toate problemele celor din jur implicit pe ale tale, esti justitiar si vrei sa faci dreptate, indiferent ce implica acest lucru.

263 Balcon -

Daca visati un balcon semnifica dorinta de a fi remarcat, de a iesi in evidenta; dorinta de a ocupa pozitii sociale publice, relatii cu persoane care au functii inmportante. De asemenea, daca visul insista in mod deosebit pe aceasta imagine inseamna ca el va indeamna sa deschideti privirea si sufletul asupra lumii inconjuratoare.

264 Betiv -

Visul betiv poate fi legat de diverse momente. Poate ca ceva te intristeaza sau poate ca nu ai o vointa indeajuns de puternica ca sa-ti rezolvi problemele.
Daca ai visat o persoana beata semnifica faptul ca in realitate te vei confrunta cu numeroase probleme, care va trebui sa fie rezolvate imediat. De asemenea, visul in care ai fost beat, prevesteste rusine si pierderi.

265 Bucurie -

Daca in vis simti sentimentul de bucurie semnifica ca vei realiza ceea ce ti-ai propus. Ai atins acel punct din tine in care ajungi sa te cunosti si sa te iubesti, liniste sufleteasca, lipsa de griji.
- la altul pe fata - siguranta
- pe fata ta - cineva te va trada

266 Baiat / baieti -

Baiatul in visul unei femei, indica faptul ca aspectele masculine ale caracterului dumneavoastra sunt in curs de dezvoltare. Alternativ, visul poate reprezenta sentimentele tale fata de un baiat din viata reala, care este important si semnificativ pentru dumneavoastra.
Un baiat in visul unui barbat, sugereaza natura inocenta, jucausa, de copil. Alternativ, visul simbolizeaza aspectele tale imature, care trebuie sa cresca / sa se maturizeze.

267 Baietel -

Baietel- veselie si bucurie, achizitii noi.
Un baietel care se joaca in jocuri atractive- treburi casnice placute.
Un baietel trist sau bolnav- probleme, griji.
Daca baietelul plangea- necaz, neplaceri.
Daca baietelul era nemultumit si suparat, se lua de toata lumea, se batea- bucuria se poate schimba brusc cu un necaz.

268 Bocanci -

Visul in care purtati bocanci se refera la indrazaneala, puterea si pozitia dumneavoastra. Visul poate fi, de asemenea, un semn de noroc in afaceri.

269 Blestem -

Visul la blestem poarta cu el un puternic mesaj spritual, deci trebuie sa aveti grija de dumneavoastra.
Daca visati ca dumneavoastra sau o alta persoana se alfa sub blestem, deobicei sugereaza veti fi captivi in propria vina. Ar mai putea insemna ca trebuie sa aveti grija intr-o anume situatie sau relatie.
Visul ca dumneavoastra sau alta persoana blesteama pe cineva are legatura cu temerile dumneavoastra interioare. Deasemenea poate sa insemne ca deveniti o persoana dura, insensibila.

270 Batic -

Baticul in vis inseamna ca veti primi o veste buna.
Daca va visati purtand un batic semnifica faptul ca ar trebui sa va acordati mai multa atentie in reevaluarea detaliilor. De asemenea, poate sugera si o stare de evitare a dorintelor, sa va ascundeti intentionat senimentele fata de cineva.

271 Blugi -

Visul la blugi de obicei inseamna tinrete, originalitate, optimism, curaj.
Daca visati ca purtati sau cumparati blugi de firma, inseamna ca aveti o atitudine relaxata in ceea ce privesc problemele financiare.
Visul in care blugii sunt prea stramti, inseamna ca sunteti lipsit de libertate, va simtiti constransi intr-o relatie sau situatie.
Blugii rupti in vis, simbolizeaza ca nu actionati adecvat in anumite situatii.
Daca va visati incercand blugi, inseamna ca incercati sa va integrati cu ceilalti.

272 Butelie -

Visul la o butelie poate avea mai multe intelesuri, totul depinde de tipul buteliei si de starea in care se afla:
- daca este o butelie cu oxigen, atunci inseamna ca sunteti pregatiti de munca, oxigenati
- daca butelia este goala, inseamna ca trebuie sa luati o pauza, un mic concediu sa va incarcati
- daca butelia este plina, semnifica motive de bucurie
- daca este sparta, atunci prevesteste o cearta in familie, in grupul de prieteni

273 Boabe -

Daca visati boabe, interpretarea depinde mult de ce fel de boabe apar in vis:
- boabe de fasole - neplaceri la locul de munca
- daca mancati boabe de fasole - cearta in familie sau cu prietenii
- boabe de grau - semnifica pierdere de vreme
- boabe de porumb - vi se imbunatateste situatia financiara
- boabe de mazare - prevestesc neplaceri
- visati ca macinati boabe - inseamna prosperitate si fericire

274 Bani de hartie -

Banii de hartie in vis, de obicei, inseamna ghinion.
Ar putea insemna un avertisment. S-ar putea sa aveti pierderi emotionale si materiale.
Pentru mai multe detalii vizitati si visul bancnote.

275 Blonda -

O femeie blonda in vis inseamna ca veti avea parte de bogatii de amploare. Totodata, ar putea inseamna ca veti avea parte numai de activitati sociale ce va vor incanta si va vor umple de energii pozitive. Ar trebui sa incercati sa nu refuzati nimic din ceea ce va ofera viata, sa fiti optimisti chiar daca lucrurilemerg mai prost. Incercati sa zambiti daca dati de obstacole, iar cei din jur vor aprecia modul in care tratati problemele.

276 Bani furati -

Daca visati ca furati bani inseamna ca aveti anumite probleme financiare, dar incercati sa nu va faceti de rusine, sa va injositi pentru a repara situatia.
Visul in care cineva fura bani de la dumneavoastra sugereaza ca exagerati prea mult, ca duceti la extrem iubirea fata de cineva.

277 Bazin -

Un bazin in vis inseamna ca e posibil sa aveti un prieten sincer sau sa va faceti unul.
Daca visati ca inotati in bazin foarte curat, inseamna ca veti avea parte de o perioada frumoasa in viata dumneavoastra, veti avea parte numai de sanatate si fericire, relatii frumoase cu cei din jur. Daca apa din bazin este murdara atunci inseamna ca cineva va barfeste de rau si vrea sa va compromita.
Un bazin gol in vis reprezinta adesea faptul ca apar discutii fara rost, va lasati purtati de val spre o directie care nu va este deloc utila.
Daca visati ca o fata inoata intr-un bazin sugereaza ca veti avea parte de bucurii.
Visul in care beti apa din bazin indica faptul ca veti avea sansa sa va duceti planurile la bun final.
Daca visati barbati goi in bazin inseamna ca veti avea motive pentru care sa va rusinati, iar daca sunt femei goale in bazin inseamna ca veti avea parte de certuri, deziluzii.
Bazinul cu apa rece in vis sugereaza faptul ca veti avea probleme financiare, iar daca apa este calda inseamna ca veti avea liniste in familie.

278 Barbat gol -

Un barbat gol in vis reprezinta temerea dumneavoastra de ceva anume, mai ales din cauza unor probleme in familie. Alternativ, visul ar mai putea insemna ca veti avea parte de un scandal si va veti rusina foarte tare.

279 Bruneta -

Bruneta in vis reprezinta dragostea. Totodata inseamna si ca veti avea parte de pasiune si de dragoste.

280 Breton -

Bretonul in vise inseamna ca incercati sa va ascundeti ideile, conceptiile, va camuflati, nu va expuneti, nu va aratati inteligenta.

281 Bombardament -

Bombardamentul in vise inseamna primejdie de moarte.
Daca visati ca asistati la un bombardament semnifica vesti neasteptate.
Visul in care sunteti pilot de bombardament va puteti astepta la o excursie in strainatate.

282 Brutarie -

Brutaria in vise inseamna bogatie si succes in afaceri. Viitorul dumneavoastra poate fi unul placut si plin de satisfactie.
Daca visati ca cineva face paine in brutarie este semn bun, veti avea noroc.
Visul in care dumneavoastra faceti paine in brutarie prevesteste ca cineva drag se va imbolnavi.

283 Bilet loto -

Interpretarea visului in care apere un bilet loto indica faptul ca aveti nevoie sa lasati unele aspecte din viata dumneavoastra in mainile destinului. Pe de alta parte, biletul poate insemna si imprevizibilul, totul fiind o loterie a sortii. Va bazati pe niste castiguri fara efort si aveti nevoie disperata de bani. O alta interpretare ar fi ca trebuie sa va bazati pe noroc in anumite situatii care vor aparea in viata dumneavoastra.
Daca visati ca luati un bilet la loterie si castigati inseamna ca va trebui sa evitati sa luati parte la discutiile sau situatiile tensionate din familie.
Visul in care aveti un bilet de loto in mana inseamna ca trebuie sa invatati sa lasati soarta sa isi urmeze cursul.
Daca visati ca cineva va ofera un bilet loto inseamna ca soarta se afla in mainile dumneavoastra.

284 Bazar -

Bazarul in vise inseamna manie, prudenta.
Daca visati ca mergeti la bazar sugereaza ca veti lua o decizie pripita. Acelasi lucru inseamna si daca visati ca va cumparati ceva din bazar.
Visul in care bazarul este plin de jocuri si maruntisuri prevesteste o intalnire placuta.

285 Bulion -

Visul in care faceti bulion semnifica faptul ca veti agonisi bucate.

286 Buzunar -

Buzunarul in vise are mai multe interpretari, conteaza si ceea ce visati:
- buzunarele in vise inseamna ca tineti lucruri ascunse, va protejati intimitatea
- aveti o gaura intr-unul din buzunare - actiunile dumneavoastra ii va deranja pe cei din jur
- dati peste ceva neasteptat in buzunar - va veti simti bine alaturi de familie, armonie si liniste in casa
- aveti mai multe monede in buzunar - va veti descurca foarte bine la locul de munca si veti fi rasplatit pe masura
- aveti in buzunar monede de aur, bijuterii sau doar aur - dispute, necazuri in familie, cineva va poarta dusmanie, va vrea raul
- stati cu mainile in buzunar - sunteti o fire pasiva, nu va place sa luati decizii, fugiti de responsabilitati

287 Bani marunti -

Unii talmacitori considera ca banii marunti in vise prevestesc lacrimi, altii considera ca inseamna fericire, belsug.
Pentru mai multe detalii consultati si interpretarea visului bani.

288 Barbat mort -

Barbatul mort in vise reprezinta o avertizare asupra faptului ca va trebui sa faceti fata unor greutati din viata de zi cu zi.

289 Bratara de aur -

Bratara de aur in vise inseamna bunastare. Este simbolul legaturilor stranse, bazate pe incredere.

290 Bijuterii de aur -

Bijuteriile de aur in vise sunt un semn bun. Va va creste puterea financiara si veti avea parte de o avansare pe scara sociala.
Visul mai poate sugera perspective luminoase, poate chiar o casatorie.

291 Buldozer -

Atunci cand visati un buldozer inseamna ca veti avea parte de o rasturnare de situatie, este posibil ca totul sa termine in favoarea dumneavoastra, mai ales daca sunteti cel care conduce buldozerul. Insa visul mai poate avea si o alta semnificatie, adica reusiti sa va indepartezi de ceea ce va dorit cu adevarat, reusiti sa uitati oarecum de dumneavoastra, insa trebuie sa va mentineti capul pe umeri ca sa puteti sa duceti la bun final ceea ce v-ati propus.
Buldozerul din vis mai poate sugera si faptul ca ceea ce ati inceput la locul de munca poate fi finalizat numai cu ajutorul unei forte majore, de proportii, care desigur e posibil sa si strice totul.

292 Bilet de avion -

Daca visati ca va cumparati un bilet de avion inseamna ca doriti sa evadati deoarece activitatile zilnice va coplesesc, nu mai faceti fata stresului.

293 Biberon -

Biberonul in vise inseamna un sentiment matern sau patern, nevoia de protectie si afectiune, infantilitate.
Daca un adult viseaza ca bea ceva dintr-un biberon inseamna ca va fi stresat din cauza unor probleme banesti.

294 Baraj -

Barajul in vise inseamna este posibil sa aveti parte de cateva mici dificultati, poate cineva va pune piedici la locul de munca, nu stiti cum sa reactionati in cazuri extreme si ar trebui sa cereti sfatul persoanelor mai experimentate.
Daca visati ca apa care curge repede peste un baraj, trebuie sa aveti grija sa nu treceti cu vederea promisiunile facute in graba. Daca visati ca apa curge linistita peste baraj, veti inregistra succese cu planurile pe care le-ati facut.

295 Bors -

Daca va visati ca beti bors inseamna ca va asteapta o amaraciune.

296 Bostan -

Cand visati un bostan inseamna ca veti cadea prada glumelor proaste a celor din jur. Veti face multe gafe, dar sunteti constient de ele.
Daca visati ca preparati sau mancati bostan inseamna ca veti avea parte de castiguri financiare, iar visul in care cultivati bostan inseamna ca veti avea parte de multa sanatate.
Visul in care un bostan se sparge prezice anumite probleme la locul de munca.

297 Buchet de mireasa -

Visul in care aruncati buchetul de mireasa inseamna ca cineva va curteaza.
Daca visati ca prindeti buchetul de mireasa inseamna ca partenerul sau partenera va va surprinde placut.

298 Bancomat -

Visul in care nu puteti retrage bani de la bancomat reflecta lipsa energiilor pentru a pune in practica diferite activitati, inseamna imposibilitatea de a accesa anumite solutii sau parghii cu scopul de a atinge un obiectiv sau de a pune in practica o idee.

299 Balustrada -

Balustrada in vise inseamna ca aveti parte de oameni puternici care va sustin pentru a va indeplini planurile, sa ajungeti acolo unde doriti, sa va finalizati proiectele. Pe de alta parte, visul mai poate insemna si faptul ca aveti nevoie de sprijin, ca nu va puteti descurca pe cont propriu.
Daca visati ca stati pe o balustrada este semn ca veti avea mici probleme financiare.
Visul in care vedeti o balustrada in buna stare inseamna protectie eficienta, iar daca visati ca balustrada este stricata inseamna ca sunteti in pericol.

300 Bizon -

Bizonul in vise este semn de noroc.
Visul in care ucideti un bizon inseamna ghinion.
Daca visati un bizon la zoo prezice un mariaj fericit pentru persoanele apropiate.

301 Balet -

Visul in care urmariti un spectacol de balet simbolizeaza echilibru, sincronizare si armonie.
Daca visati ca dansati intr-un spectacol de balet inseamna ca veti fi gelos pe cineva sau veti esua in unele activitati.
Daca vedeti sau purtati papuci de balet in vise inseamna ca intelegeti principiile de echilibru si gratie, va deplasati cu usurinta si va intelegeti bine cu ceilalti.

302 Balerina -

Balerina in vise inseamna libertate de miscare, trecere frumoasa prin viata, fara a produce necazuri celor dragi si fara sa vi se faca probleme, gingasie, tandrete, sensibilitate, spirit creativ.
Visul in care dumneavoastra sunteti o balerina inseamna ca ar trebui sa va umpleti viata cu lucruri si activitati frumoase care va dau energie. Mai poate insemna ca puteti trece usor prin necazurile vietii si sa nu va faceti griji.
Daca visati ca va doriti sa deveniti balerina sugereaza ca vi se pare imposibil sa va atingeti idealurile.

303 Barbar -

Barbarul in vise semnifica natura dumneavoastra salbatica si instinctiva. Poate avea legatura cu comportamentul dumneavoastra sau cu sexualitatea dumneavoastra.

304 Bunica moarta -

Bunica moarta in vise sugereaza faptul ca aveti nevoie de sprijin afectiv. Ruda este simbolul ingerului pazitor care va ajuta sa treceti peste greutati.

Daca vorbiti in vis cu bunica moarta inseamna ca se poate intampla un necaz cu cineva apropiat sau s-ar putea sa fiti coplesit de o multime de responsabilitati.

305 Bulgari de zapada -

Visul in care va bateti cu bulgari de zapada inseamna ca trebuie sa va inconjurati de oameni draguti. S-ar putea sa mai insemne ca va luptati cu unele probleme jenante, probabil o rivalitate in anturaj.

306 Bacalaureat -
Bacalaureatul in vise inseamna o actiune majora in activitatea actuala si are ca scop sa scoata la iveala calitati personale pe nu le-ati cunoscut pana acum. Visul mai poate insemna maturizare, seriozitate in crestere.

307 Baschet -

Visul in care jucati baschet sugereaza ca sunteti o persoana activa, plina de energie, de aceea va va merge bine si va veti descurca in orice situatie.
Daca visati ca sunteti spectator la un meci de baschet inseamna ca veti da gres in activitatile pe care le-ati inceput. Este posibil sa aveti dusmani care va vor pune piedici.
Jocul de baschet in vise simbolizeaza nevoia de a fi iubit, de a fi apreciat. Sunteti intr-o lupta continua cu cei din jur, dar ar trebui sa o lasati mai usor si sa si sa va concentrati asupra lucrurilor ce trebuiesc duse la bun sfarsit.
O minge de baschet in vise inseamna ca dumneavoastra sunteti primul care ar trebui sa luati deciziile, sa preluati initiativa deoarece multi se bazeaza pe fortele dumneavoastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu