marți, 17 martie 2015

Superstitii la gravide,nastere




1 - Ata rosie - O ata rosie prinsa la incheietura mainii copilului sau chiar a unui animal alunga deochiul.

2 - Botez - Apa in care este botezat copilul trebuie turnata la radacina unui pom imediat dupa botez, aduce noroc. In apa in care este scaldat copilul a doua zi dupa botez, nasii pun diverse obiecte prin care ursesc copilului viitoarea soarta. Pot pune flori, bani de argint, miere, fructe si alte simboluri prin care atrag asupra copilului trasaturile sale viitoare: noroc, frumusete etc

3 - Copii - Copiii nascuti in luna mai sunt bolnaviciosi si nu au viata usoara. Daca primul dinte al unui copil iese pe gingia de jos, va avea viata lunga. Nu e bine ca un copil sa fie botezat cu acelasi nume a unui frate care a murit. Copiii nu trebuie lasati sa se uite in oglinda pana la varsta de un an, caci se pot deochia singuri.

4 - Copil vazut prima data - Atunci cand un copilul nou nascut este vazut prima data, trebuie oferiti bani care se pun in scutec sau in leagan pentru somn bun.

5 - Femeia gravida - Femeia gravida nu trebuie sa atinga animale, nu trebuie sa fure, altfel copilul ei va purta un semn din nastere.

6 - Nastere - Daca un copil se naste cu picioarele inainte, acesta va avea puteri magice sau vindecatoare deosebite.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu