duminică, 28 iunie 2015

Carti controversate *Germania trebuie sa dispara !



Germania trebuie să dispară!

În timpul celui de-al doilea război mondial, multe lucrări de propagandă au fost transmise publicului larg. Pe măsură ce Hitler a preluat controlul asupra Germaniei, propaganda nazistă a fost folosită foarte mult în şcoli şi în afaceri. În Rusia, Anglia, America, precum şi în alte locuri, au fost distribuite texte anti-germane. În timpul războilui, un om de afaceri american, israelit, pe nume Theodore Kaufman a început publicarea de pamflete sub patronajul Federaţiei Americane de Pace. În anul 1939 Kaufman era hotărât să prevină implicarea Americii în război.
Unul din pamflete, intitulat Passive Purchase, pleda pentru stabilirea unei perioade de două săptămâni în timpul căreia americanii să îşi micşoreze cheltuielile pentru a demonstra public opoziţia împotriva intervenţiei Americii în război. Un alt pamflet de-al lui Kaufman declara „O posibilă pledoarie către Congres…Sterilizaţi-ne pe toţi!…Dacă aveţi de gând să ne trimiteţi într-un Război Străin… Cruţaţi-ne de Orice Posibilitate de a Aduce Copii pe Lumea asta”. Dar pe măsură ce al doilea război mondial avansa, Theodore Kaufman şi-a îndreptat atenţia înspre distrugerea poporului german, publicând una din cele mai binecunoscute cărţi ale erei războiului, Germania trebuie să dispară!

Controversa

Germania trebuie să dispară! este o carte de 104 pagini scrisă şi publicată de Theodore Kaufman în 1941. Textul pledează pentru genocidul populaţiei germane şi a dezmembrării teritoriale a ţării. Se referă în mod special la sterilizarea în masă a tutror bărbaţilor sub 65 de ani şi a femeilor sub 45 de ani. Lucrarea mai promovează distibuirea de pământuri germane, care ar rezolva multe dintre problemele omenirii. În timpul războiului, cartea a avut un impact minim în Statele Unite, dar a obţinut notorietate în Germania Nazistă, unde a fost folosită ca dovadă a unui plan evreiesc de a distruge poporul german. La 24 iulie 1941, ziarul Partidului Nazist, Volkischer Beobachter,a publicat un articol pe prima pagină referitor la carte, intitulat The Product of Criminal Jewish Sadism: Roosevelt Demands the Sterilization of the German People. Articolul pretindea faptul că Theodore Kaufman avea o legătură directă cu preşedintele Roosevelt şi cu politica americană, ceea ce era o invenţie grosolană. La vremea respectivă, conducerea germană era implicată într-o campanie de a aduna susţinere pentru invadarea Uniunii Sovietice. Ideile lui Kaufman au devenit un punct central al campaniei. Din acest motiv mulţi germani, chiar şi în ziua de azi, ştiu cine este Theodore Kaufman, pe când majoritatea oamenilor intră pentru prima dată în contact cu el. Germania trebuie să dispară! a fost citată în mod special ca o scuză pentru a-i aresta pe evreii din Hanovra. La 1 septembrie 1941, Naziştii le-au cerut evreilor germani să poarte o emblemă galbenă pe haine, şi au publicat un flyer în care explicau poporului german că indivizii care purtau steaua conspirau pentru a implementa planul lui Kaufman de distrugere a Germaniei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu