joi, 21 aprilie 2016

Biografii ciudate *Edward Mordrake



Edward Mordrake

Edward Mordrake a fost un tânăr care a trăit în timpul secolului 19. La naștere, Edward a fost diagnosticat cu o ciudată condiție medicală. S-a născut cu încă o faţă în spatele capului. Acea faţă putea să plângă şi să râdă, dar nu putea mânca sau vorbi. Edward i-a implorat pe doctori să îi înlăture „faţa demonică”, deoarece îi șoptea cuvinte demonice noaptea, dar nici unul nu a vrut să facă acest lucru. Descrierea situației lui Edward Mordrake e cumva similară cu cea a lui Chang Tzu Ping şi a lui Pasqual Pinon. Atât Modrake cât şi Pinon sunt menționați în „The Book of Lists” (1976).
Din păcate, Edward s-a sinucis la vârsta de 23 de ani. Este greu să se stabilească adevărata întâmplare din cauza lipsei certificatelor medicale. Nașterea sa nu a fost înregistrată şi există relatări contradictorii în legătura cu sinuciderea sa, la fel şi în legătură cu plasarea şi poziția extra feţei sale. Mai mult din ceea ce se știe despre Edward Mordrake este bazat pe povestiri orale. Există o imagine care se presupune că îl înfăţişează pe el, dar fotografia nu poate fi autentificată. În 2002, Tom Waits a scris un cântec despre Edward Mordrake numit „Săracul Edward” pentru opera sa intitulată Alice.
Un lucru real: Craniopagus parasiticus este o condiție medicală în care un cap geamăn parazit cu un corp nedezvoltat, este atașat capului geamănului dezvoltat, creând impresia de două capete. Exista 10 cazuri documentate cu acest fenomen. Oricum, cel puțin 18 relatări diferite au fost scrise despre această boală în istorie.

Sursa:http://zeceintop.ro/top-10-biografii-ciudate-interesante-si-unice/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu