vineri, 1 iulie 2016

Margaret Smith Taylor



Margaret Smith Taylor

Febra care i-a indus slăbiciunea

În timp ce făgăduia că va renunța la plăcerile societății dacă Zachary Taylor va supraviețui luptei, starea precară de sănătate a Margaretei Smith Taylor a scăpat-o de această decizie. În vremea în care a ajuns la Casa Albă în 1849, şi-a riscat sănătatea însoțindu-şi soţul în timpul serviciului în Black Hawk, Seminole şi în războaiele din Mexic. Nu numai că a trăit în condiții sărăcăcioase, dar a şi avut câțiva dintre copii ei cu ea. Într-o astfel de excursie, în 1820, au murit doi dintre ei din cauza febrei. Doamna Taylor şi-a revenit doar parțial în urma acestei nenorociri şi a rămas într-o condiție delicată pe tot parcursul vieții.
Starea slabă de sănătate şi devotamentul faţă de bărbat au ținut-o pe Margaret Smith Taylor departe de treburile casei, în calitate de Primă Doamnă. În schimb, a avut grijă de soțul ei şi a renunțat să apară în public, în favoarea popularei sale fiicei, Mary Elizabeth Taylor Bliss. Absenţa ei perpetuă, a dus la zvonuri cum că ar fi fost o femeie de la ţară, retrasă, care stătea şi fuma dintr-o pipă în mansardă.
Doamna Taylor a avut probleme în a accepta vremea aspră, boala gastrică severă din 1850 şi a murit doi ani mai târziu la vârsta de 63 de ani, trecând între timp în obscuritate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu