sâmbătă, 10 septembrie 2016

Biografii ciudate * Aristotle Onassis



Aristotle Onassis

Aristotle Onassis a fost un distins magnat de transport maritim grec. A fost născut în Karatass, o suburbie a Smyrnei (acum Izmir, Turcia), iar pe părinți îi chema Socrates şi Penelope Onassis. În timpul vieții, Onassis a fost implicat într-o mare varietate de afaceri, printre care şi exportarea tutunului şi cârnii de balenă. Pe 20 octombrie, 1968, s-a căsătorit cu Jaqueline Kennedy, văduva președintelui Americii John F. Kennedy. S-a aflat că Onassis i-a oferit doamnei Kennedy 3 milioane de dolari pentru ea şi cate 1 milion pentru fiecare fiu, pentru a o răsplăti pentru această căsătorie. După moartea lui Onassis, Jaqueline a primit 150.000 de dolari în fiecare an pentru restul vieții.
Există multe zvonuri despre viața lui Aristotle Onassis. Dosarul Gemstone sunt o serie de documentare al căror autor este americanul Bruce Porter Roberts (1919-1976). Această serie pretinde că informația suprimată a jucat un rol esențial în conturarea evenimentelor din 1950. Acestea propun că Aristotle Onassis, Joseph P. Kennedy şi alte figuri importante au fost implicate în diverse scheme pentru a avansa o vastă conspirație globală, care includea Mafia şi alți politicieni corupți, petrol şi droguri şi operațiuni militare. S-a afirmat că la începutul anului 1957, Aristotle l-a răpit pe Howard Hughes din hotelul său din Beverly Hills şi acesta a suferit un accident grav la creier în timpul acestui eveniment.
Ziarele susțin că Hughes a fost făcut ulterior un prizonier virtual prin Onassis, pe Insula Skorpios şi a fost injectat regulat cu morfină. Între timp, Onassis a preluat operațiunea afacerilor sale, inclusiv cea a companiilor aeriene şi a contractelor de apărare. Un aspect controversat al Dosarului Gemstone este acuzarea că Aristotle a fost omul din spatele alegerii lui John F. Kennedy ca președinte şi pe urmă asasinarea acestuia în 1963. Conform ziarului Gemstone, a lui Bruce Roberts, Lee Harvey Oswald a luat parte la planul care viza asasinarea lui Kennedy. A fost asociat cu Agenția Central Intelligence şi având conexiuni cu Mafia din New Orleans. Oricum, rolul său a fost unul de fraier. Dosarul Gemstone îi numește pe Jimmy Fratianno, Johnny Roselli, şi Eugene Brading ca adevărații trăgători.
Un lucru interesant: Când Robert F. Kennedy a decis să candideze la președinție în 1968, ziarele Gestamone au spus că Aristotle Onassis l-a ucis. Un bărbat pe nume Sirhan Sirhan a fost determinat prin hipnoză ca să fie trăgătorul. Oricum, glonțul lui Sirhan l-a ratat pe senator. Potrivit documentelor, adevăratul trăgător a fost Thane Cesar, un agent de pază.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu