miercuri, 14 septembrie 2016

Caroline Scott Harrison



Caroline Scott Harrison
Tuberculoză

Caroline Scott a fost diagnosticată cu probleme respiratorii de la o vârstă fragedă, dar ochii ei căprui tot au reușit să îl cucerească pe Benjamin Harrison.
El a reușit să o convingă să părăsească postul de profesoară din Kentucky şi să meargă în Buckeye, unde aerul era mai proaspăt şi să se căsătorească cu el, în 1853.
Trei nașteri, un avort spontan, absenţa soțului în timpul Războiului Civil şi o căzătura care a necesitat operație, toate aceste lucruri au marcat sănătatea doamnei Harrison.
După ce soțul ei a câștigat președinția, cu toate că a pierdut votul popular, Caroline Scott a fost productivă, în ciuda problemei de respirație de care suferea. A modernizat Casa Albă instalând electricitatea şi a făcut popular porțelanul chinezesc. Dispoziția ei s-a schimbat atunci când au ieșit la iveală zvonurile cum că soțul ei avea o aventură cu verișoara ei şi cu secretara, Mary Lord Dimmick.
Doamna Harrison s-a refugiat pentru o vară în Adirondacks pentru a-şi trata depresia şi tuberculoza. Nu a funcționat şi a murit la Casa Albă, după câteva săptămâni de la întoarcere, la vârsta de 60 de ani.


Sursa:http://zeceintop.ro/top-10-cele-mai-bolnave-prime-doamne-ale-americii/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu