miercuri, 2 noiembrie 2016

Ellen Axson Wilson



Ellen Axson Wilson
Afecțiuni la rinichi, depresie

După ce soțul ei a fost ales pentru al doilea mandat de președinte, Ellen Axson Wilson a murit după ce a fost Prima Doamnă numai 17 luni. Nu numai că boala ei a fost una prematura la vârsta de 54 de ani, dar copilăria ei a fost încărcată de suferință: mama ei a murit atunci când a născut-o pe ea, tatăl ei era nebun, ea a fost catalogată de potențialii pretendenți ca o femeie care urăşte bărbaţii şi fratele ei şi familia lui au fost omorâţi într-un accident ciudat de trăsură.
Când se gândea să se sinucidă, boala de la rinichi i-a curmat viața doamnei Wilson. S-a ales cu boala la rinichi după ce a născut-o pe fetița cea mai mică, Eleanor, în 1889 şi a luptat toată viața cu boala şi cu depresia.
Din cauza stării de sănătate, Prima Doamnă era dependentă de fetele ei, de verişor şi de secretară pentru a găzdui şi asista diversele evenimente.
După ce a plănuit nunta fiicei sale a suferit o cădere în dormitorul ei de la Casa Albă şi nu şi-a mai revenit niciodată, stingându-se după cinci luni în 1914.
Memoria ei a fost eclipsată de a doua doamnă Wilson, Edith Galt, care era opusul ei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu