vineri, 16 decembrie 2016

Letitia Cristian Tyler



Letitia Christian Tyler
Multiple atacuri cerebrale

Letitia Christian Tyler deține titlul de Prima Doamnă care a murit în timp ce deținea această titulatură. Părinții ei de asemenea au murit devreme şi cu ajutorul moștenirii ei a sprijinit ambițiile politice ale soțului, John Tyler.
În ciuda morții ei premature, doamna Tyler şi progeniturile ei erau bine făcuți, ea a dat naștere la șapte copii şi toți au supraviețuit. La vârsta de 49 de ani, în 1839, a suferit un atac cerebral şi nu şi-a mai revenit complet.
Din cauza paraliziei parțiale, doamnei Tyler i-a luat ceva timp până să se mute din Williamsburg în Washington, D.C., atunci când soțul ei a urmat la președinție după moartea lui William Henry Harrison.
Acolo, ea dădea instrucțiuni din pat, asupra conducerii Casei Albe şi vizita frecvent mai multe familii. A avut o scurtă apariție publică atunci când fiica ei s-a căsătorit la Casa Albă
A suferit un al doilea atac cerebral în 1842 şi a mai zăcut câteva luni, așteptându-si băiatul să vină să o vadă. A murit la puțin timp după sosirea acestuia, la vârsta de 52 de ani, ținând în mâna paralizată trandafirul pe care vroia să i-l facă cadou acestuia, țintind peluza Casei Albe.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu