joi, 13 iulie 2017

Despre tezaurul nazistilor


Despre tezaurul nazistilor

S-au născut multe legende privind tezaurul naziștilor. Unde ar putea fi ascuns? Există mai multe variante și toate sunt legate de pasajul naziștilor, în drumul lor spre țările unde au fost primiți.
Elveția ar putea fi țara unde se putea ascunde tezaurul, spun unii istorici. Alte variante sunt Vaticanul, Suedia, Turcia, dar și Spania lui Franco.
S-au făcut cercetări în acest sens, toate soldate cu un eșec. Tezaurul este unul fabulos. Miliarde de dolari și lingouri de aur.
În anul 1998, sub presiunea SUA, Elveția a fost obligată să dea Israelului 1,25 miliarde dolari. În anul 1949, SUA dețineau jumătate din aurul exploatat, până atunci de omenire. Era vorba de 22000 de tone.
Țările din Europa erau sărăcite de acest război, rezervelor lor în aur erau nesemnificative. Nu le rămânea decât să cumpere aur de la americani.
SUA a ieșit din acest război devastator mult mai bogată și mai puternică. Dolarul american devenise cea mai puternică monedă, economia era prosperă.
În anul 1945, a fost constituită o rețea secretă, numită Odessa, care a avut drept scop scoaterea în mod ilegal din Germania, a unei părți din tezaurul nazist și ajutorul dat criminalilor de război să fugă în afara Europei.
Sunt voci care susțin că, la sfârșitul războiului, Bormann a dat ordin ca o parte din acest tezaur să fie dus în Argentina. În ceea ce privește osemintele descoperite la Berlin, în anul 1972, a fost emisă o ipoteză interesantă.
Pe osemintele presupuse a fi ale lui Bormann, s-a găsit un tip de argilă roșie care se găsește numai în provincia Ita, Paraguay. Se spune că, osemintele au fost aduse în Germania, în anul 1972, după moartea lui în Paraguay.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu