miercuri, 6 martie 2024

Sarmizegetusa – orașul subteran predacic * Punct energetic din Romania

 


Sarmizegetusa – orașul subteran predacic
*Punct energetic din Romania
*Foto:Creative Commons

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia din Munții Orăștiei se află pe lista patrimoniului UNESCO. Bioenergoterapeuții susțin că este o zonă puternic încărcată energetic. În fortăreață se aflau 6 sanctuare care au dat renumele clădirii de „incintă sacră”.
În această zonă, pe un platou greu de accesat care este împrejmuit de 3 prăpăstii adânci, s-ar afla 4 inscripții într-o limbă nedescifrată. Se zice că ar fi, de fapt, limba Lemuriei, cea de la începutul omenirii și continentul care este pierdut pentru vecie.
Legendele spun că locul este suprapus cu un oraș subteran aflat pe o lungime de 200 km pătrați, unde ar exista un portal energetic către alte universuri paralele. Informația a fost oferită de fostul general de divizie Vasile Dragomir, în niște articole publicate în anul 1990.
Conform lui, dacii ar fi construit aici tuneluri între cetățile lor, dar informația este contestată de istoricii acelor vremuri. Descoperirea  despre care generalul vorbește ar fi fost făcută de armata română, în timpul unor căutări de locuri potrivite pentru unități militare.
„În complexul de la Sarmizegetusa, cel mai încărcat loc din punctul de vedere al rezonanţei cu Shambala (lumea astrală) este chiar ‘Soarele de andezit’ sau discul solar. În zonă se remarcă o încărcare vitală cu totul şi cu totul excepţională, evidenţiată şi de dimensiunea mult peste medie a arborilor şi a vegetaţiei din jurul sanctuarului dacic. Acesta este un loc extraordinar pentru a realiza proiecţii în timp, mai ales dacă nu avem idei preconcepute în ceea ce priveşte tradiţia spirituală dacică“, susțin yoghinii și practicanții de meditații.
O altă teorie vorbește despre cercetătorii ruși care au scanat zona cu ajutorul sateliților și a dispozitivelor performante. Aceștia căutau așezările preistorice dacice, precum și aurul lor care ar fi fost ascuns în Sarmizegetusa Regia în cantități impresionante.
„Decebal abătuse râul cu ajutorul unor prizonieri şi săpase acolo o groapă. Pusese în ea o mulţime de argint şi de aur, precum şi alte lucruri foarte preţioase, aşezase peste ele pietre şi îngrămădise pământ, iar după aceea aduse râul din nou în albia lui. Tot cu oamenii aceia Decebal pusese în siguranţă, în nişte peşteri, veştminte şi alte lucruri la fel. După ce făcu toate acestea, îi măcelări, ca sa nu dea nimic pe faţă”, susține cronicarul latin Dio Cassius.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu