luni, 8 iulie 2024

Bucegi – Vârful Doamnei – Gura de Rai * Puncte energetice din Romania

 


Bucegi – Vârful Doamnei – Gura de Rai
*Punct energetic din Romania
*Foto:Creative Commons 
Sursa:https://playtech.ro/2022/punctele-energetice-din-romania-7-locuri-invaluite-de-mister/#goog_rewarded

În Munții Bucegi, organismul uman nu ar simți oboseală pe o suprafață de 1 km pătrat. Cine a trecut prin acestă zonă susține că s-a revigorat instant, iar cercetătorii îl numesc „legendarul loc dintre cer și pământ”. Informația a fost verificată de institutul de cercetări particulare Terra din Capitală, care a fost angajat de o firmă româno-franceză să studieze subteranul locului din apropiere de Peștera Ialomicioara.
În 1999, au demonstrat că pe o pantă a muntelui, în apropiere de Vârful Doamnei, se întâmplă o anomalie magnetică. Energia locului este terapeutică pentru corpul uman și testele au fost realizate de un medic chemat la fața locului. Acesta a luat tensiunea celor care urcau panta și a constatat că până și cei vârstnici își revin repede după efort, declarând că au o stare generală de bine în acea zonă.
Pietrele Doamnei au o înălțime de 70 de metri și se află la o altitudine de 1.634 metri în Munții Rarău. Este o rezervație naturală mixtă și Sit Natura 2.000, adică o arie protejată din rețeaua ecologică europeană Natura 2000, cu rol principal de protecție și conservare a speciilor și habitatelor de pe teritoriul Uniunii Europene.
În zona Rarău – Pietrele Doamnei – Giumalău ar exista un vortex uriaș prin care se fac infuzii vibraţionale. Inițiații în spiritualitate susțin că este cel mai bun loc pentru cei care doresc să atingă înalte stări de conştiinţă. Turiștii care au vizitat acest loc au relatat experiențe ezoterice.Unii tehnicieni susțin că efectul major asupra organismului uman ar proveni din compoziția șisturilor cristaline. Zona are o bogată vegetație endemică, cu calcare cristaline, cloritice, gnaisuri oculare, cuarțite, porfiroide și sericitice în subsol.
„Am constatat că, oricât ai urca, oricât de obosit ai fi după mers, în momentul în care ai ajuns în zona respectivă dispare oboseala, lucru care nu se manifesta pe alți versanți. Este vorba de o revigorare a funcțiilor fizico-chimice cu o rapiditate ieșită din comun”, declara la vremea respectivă geofizicianul Dumitru Stanica.
„Ne-am speriat când ne-a strigat alertat, nu știam ce s-a întâmplat. Evident că am privit cu neîncredere fenomenul, la început. În timp însă, am constatat, pe propria noastră piele, că el este real. Abia apoi am demarat investigațiile asupra acestui loc”, a spus atunci Vasile Rudan, coordonatorul echipei.
A fost catalogată drept „cea mai ciudată descoperire făcută în România” și asemuită cu legendara „Gură de Rai”. Tradiția populară de la noi numește astfel mediul dintre cer și pământ care este sacru. Geografic, „Gura de Rai” se află pe un picior de munte și se deschide spre o pajiște înaltă sau un gol de munte.
„Descoperirea absolut întâmplătoare a zonei benefice din Bucegi, „Gura de Rai” în tradiție populară, vine să rotunjească ceea ce știam pânș acum despre anomaliile magnetice atipice. În primul rând ne întărește ideea că nimic din ceea ce avem lăsat ca memorie colectivă prin folclor nu este gratuit, are cel puțin un sâmbure de adevăr”, declara Vasile Rudan după descoperirile făcute.
Specialiștii susțin că, multe din descoperirile făcute de ei se regăsesc în folclorul românesc care pare să fie un fel de hartă pentru aceștia. Tot ei susțin că, după cum spune folclorul, fiecare zonă malefică din România are lângă ea o zonă benefică, aflată la o distanță de câteva sute de metri.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu