miercuri, 28 aprilie 2010

DRUMETIE(din Turda pe Valea Ariesului)



Ca un “aperitiv” urcand din Turda pe Valea Ariesului, aveti posibilitatea sa va racoriti si sa vedeti in 30 min. dus-intors, ceva fain, o bijuterie de mini-chei: “Cheile Borzesti”. Dupa satul Cornesti, dupa ce treceti podul peste Aries, cam la 1km, in dreapta se vede un colt de stanca ” Coltul Fetei”. Pe langa el, din dr, pe sub linia ferata abandonata (dar semnele de circulatie “crucea lui Andrei” au ramas!) vine paraul Borzesti. Pe borna km. din stanga soselei scrie: “Buru 4 km”.
Treceti linia ferata; pe acolo se merge apoi spre stanga, 300m la “Cabana Buru”. O luati la dr. si ATENTIE- nu urcati pe drumul cu marcaj, ci coborati la firul apei pe care il urmati. Prima cascada de cca 3m se ocoleste prin dr, iar la cam 10 min, a doua tot cam de 3-4 m, prin stanga. Apoi, daca sunteti grabiti, nu mai continuati inca 30-40 min pana la ” Cascadele de Sus” ( fainute si ele), ci urcati panta abrupta spre stg, unde dati de un drum de carute care va duce in 5 min. la masina.
Daca spre Teius- Cheile Remetilor ocoliti prin Turda, puteti vedea aceste “Cascade de Jos” ale Cheilor Borzesti la intoarcere, la 4 km. in aval de Buru si ramificatia spre Aiud.
SURSA:”alpinet.org”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu