luni, 2 august 2010

Voblerul Salmo Fatso Crank

Aparut ca o completare a mult mai cunoscutului Fatso, a reusit in scurt timp sa se claseze in varful clasei. Miscarea oscilanta stanga-dreapta (side-to-side) va selecta doar exemplarele mari de stiuca, salau si somn. Astfel, Fatso Crank este tot ce se astepta de la Salmo.

Poate fi folosit atat pentru pescuitul “la trena”, cat si pentru spinning/casting. Acest crankbait este disponibil intr-o singura varianta (floating), doua marimi (10 si 14cm) si sapte culori.

Cu toate ca este o naluca ce evolueaza in stratul superficial al apei, se descurca la fel de bine si la adancimi de pana la 3m sau chiar mai mari (in cazul unui pescuit “la trena” se pot adauga greutati suplimentare, la o distanta de 1-1,5m in fata lui, in functie de adancimea urmarita).

Cand este utilizat la spinning/casting coboara numai 0,5m, ceea ce-l recomanda ca alegerea perfecta pentru pescuirea in ape putin adanci sau cu vegetatie submersa abundenta.

Cand naluca este recuperata tinand varful lansetei in sus, naluca va evolua chiar sub filmul apei. Naluca poate fi animata prin miscari scurte si bruste ale varfului lansetei. Astfel, naluca se va comporta exact ca un peste ranit si va atrage atentia rapitorilor. O miscare brusca atunci cand varful lansetei este indreptat in jos, va imprima nalucii o scufundare rapida. Daca vom astepta suficient, naluca va aparea la suprafata apei, producand un mic val. Acesta este momentul atacului. Este folosit cu succes vara la pescuitul somnului, stiut fiind faptul ca in anotimpul cald acestia-si cauta hrana aproape de suprafata apei.

Este recomandata folosirea unei lansete rigide, cu lungimi cuprinse intre 2,1 si 2,4m, care va fi completata cu un multiplicator si un fir impletit rezistent.

Sursa:”pescarulhoinar.com”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu