luni, 2 august 2010

Voblerul Salmo Jack




Daca nu urmariti capturarea pestilor de mari dimensiuni, uitati de Jack. Nici macar stiucile “condamnate” la infometare perpetua, nu vor ramane indiferente la modul in care lucreaza aceasta naluca. Veti avea nevoie si de o reglare impecabila a franei mulinetei, un fir impletit de cea mai buna calitate si o lanseta heavy. Pastrati permanent contactul visual cu naluca, fiind pregatiti in orice moment pentru intepare.
Experienta a dovedit ca stiucile uriase apar de nicaieri, ataca naluca, si-n urmatoarea secunda fac apa sa explodeze. Acest jerkbait este disponibil intr-o singura marime (18cm), doua variante (floating si sinking) si doua culori.
Forma aerodinamica il recomanda atat pentru pescuitul de pe mal, cat si pentru cel din barca. Modelul floating si-a castigat un loc de cinste in cutiile cu naluci ai celor mai experimentati “vanatori” de monstrii. Cele mai bune rezultate au fost obtinute primavara, in ape putin adanci (0,5-2,00m), dar aparitia modelului sinking a deschis noi cai de explorare, putand fi folosit si-n ape adanci. Aceasta versiune evolueaza diferit de cea floating, trebuind sa fie mult mai calma, lenta si recuperata echilibrat. Pauzele dintre jerk-uiri vor fi lungi daca vrem sa ruleze mai profund, chiar daca nu este o naluca de adancime. Cu toate acestea, sa nu fiti surprinsi cand naluca evolueaza in masa apei (la peste 2m adancime) si este atacata de stiucile batrane si experimentate, care urca de la mari adancimi (mai mari de 5m), cedand unei astfel de ispite.
Varianta sinking poate fi folosita pentru adancimi mai mari de un metru. Pentru o scufundare profunda, vom executa o miscare ampla, lenta, tinand varful lansetei orientat in jos. Vom astepta ca naluca sa ajunga la adancimea urmarita si apoi vom recupera. Pentru o evolutie sub filmul apei, naluca va trebui animate prin miscari rapide si scurte, tinand varful lansetei in sus. Dupa fiecare zmucitura, urmeaza o pauza de 1-2 secunde. Mare atentie! Majoritatea atacurilor survin imediat ce naluca se pune in miscare dupa o pauza
Sursa:’pescarulhoinar.com”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu