miercuri, 27 octombrie 2010

Ritual de luna plina-Wicca



Executati-l noaptea, cand luna este vizibila, daca este posibil. Pentru acest ritual este potrivit sa puneti pe altar semilune, flori albe, argint si alte simboluri lunare. Si sfera de cristal poate fi amplasata pe altar. Sau,daca preferati, folositi cazanul (sau un mic bol din argint sau de culoare alba) umplut cu apa. In apa puneti o pucata sau o piesa de argint.

Aranjati altarul, aprindeti lumanarile si vasul pentru arome si formati cercul de pietre.
Stati in picioare in fata altarului si invocati Zeul si Zeita cu Psalmul de Binecuvantare si/sau alte invocatii.
Acum priviti luna, daca este posibil. Simtiti-i energiile afundandu-se in trupul vostru. Simtiti-i energia calma de Zeita scaldandu-va in putere si iubire. Acum rostiti cuvintele de mai jos sau unele similare:
“Spendida doamna a lunii,
Tu, cea care intampini amurgul cu sarutari de argint;
stapana a noptii si a tot ce e magic,
cea care te plimbi pe norii din ceruri intunecate
si reversi lumina peste pamantul rece;
O, Zeita lunara,
cea in crestere,
fauritoare de umbra si cea care umbra desface;
dezvaluitoare a marilor si conducatoare a femeilor;
atotinteleapta Mama lunara,
intampin bijuteria ta celesta
in clipa cresterii energiilor sale
cu un ritual in onoarea ta.
Ma rog la luna,
Ma rog la luna,
Ma rog la luna.”
Continuati sa spuneti “Ma rog la luna” cat de mult vreti. Vizualizati Zeita daca asa doriti, poate ca pe o femeie inalta, robusta, purtand bijuterii de argint si vesminte albe, drapate, valurite. Pe fruntea ei se poate odihni o semiluna , sau poate clatina in maini o sfera alb argintie.
Acum este vremea pentru orice fel de magie, deoarece luna plina marcheaza punctul culminant al puterilor acesteia si toate descantecele pozitive lansate atunci sunt mai puternice.
Perioadele de luna plina sunt excelente pentru meditatie, reflectare magica si lucrari psihice, deoarece acestea sunt deseori mai reusite in jurul cercului.
In timpul Ospatului cel Simplu care urmeaza pot fi consumate lichide lunare cum ar fi limonada, lapte sau vin alb. Prajiturile in forma de semiluna sunt si ele traditionale. Multumiti Zeului si Zeitei si eliberati cercul. Este gata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu