marți, 15 februarie 2011

10 Reguli de aur pentru interviurile dumneavoastra



Ceea ce trebuie facut pentru ca totul sa mearga de-a-ndoaselea:

l.intarziati la interviu si scuzati-va cu una din replicile urmatoare: “Circulatia in ziua de azi devine din ce in ce mai suparatoare! Peste tot intarzieri si carambolaje. Si cat costa toate acestea!” sau: “Aveti o firma imensa! Nu imi inchipuiam ca e asa de mare! Aproape ca m-am ratacit!”
2.Salutati (viitorul) seful (sau persoana care conduce interviul strangandu-i mana in asa fel incat sa-i piara auzul si vazul.
3.Un interviu face parte din cotidian! De ce un costum nou-nout daca si o jacheta veche e buna. Astfel vezi arata cat sunteti de econom.
4.Daca veniti cu masina la interviu, parcati pe locul de parcare al directorului firmei. Asa aratati ca nu aveti complexe de inferioritate.
5.in timpul interviului uitati-va tot timpul la ceas. Astfel veti arata ca stiti cat important e timpul.
6.Daca seful face o gluma, izbucniti in ras (cu putere). Astfel veti arata ca sunteti o persoana cu simtul umorului si in afara de asta il va bucura pe sef.
7.Indicati tot timpul asupra lucrurilr pe care le-ati face mai bine in firma respectiva. 8.Aplecati-va peste biroul sefului cat de mult posibil si fixati-l cu ochii. Asta demonstreaza interesul si ii va schimba dispozitia.
9.Dupa ce at terminat ce ati avut de spus taceti. Caci “tacerea e de aur”.
l0.Daca sunteti intrebat ceva faceti pauze lungi inante de a raspunde. Asta arata ca ganditi de doua ori si raspundeti odata.
11.Fiti degajat. Daca vorbiti intariti vorbele cu gesturi. Asta arata dinamism si fermitate.
l2.Indicati cu propozitii clare ca de fapt nu doriti postul. Seful va remarca astfel ca este dependent de asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu