"Natura este un izvor nesecat de frumuseti, locul unde descoperi mereu locuri noi, de unde iti iei energie. Cand esti in mijlocul naturii, fie ca este dimineata sau asfintit, iarna sau vara, toamna sau primavara, realizezi cate minunatii a creat Dumnezeu pentru noi, cum a asezat El fiecare munte, fiecare floare sau copac, fiecare colina sau intindere de apa acolo, la locul ei, spre desfatarea sufletelor noastre, adesea incercate de greutatile vietii”
joi, 19 mai 2011
Marile ruine din Zimbabwe
Marile ruine Zimbabwe
Numele tarii de azi Zimbabwe provine de la aceasta imensa campie de ruine de piatra care se numeste Marele Zimbabwe. In opinia arheologilor, pe locul cladirilor din piatra aflate in ruine, probabil ca de-a lungul secolelor a fost centrul unui mare imperiu african.
In dialectul bantu african, Zimbabwe, inseamna ,,casa de piatra”. In realitate, doar gardul era din piatra, casele fiind facute din chirpici.
Marile Ruine Zimbabwe sunt unele dintre cele mai vechi si mai extinse structuri din Africa de Sud, si se estimeaza ca ar fi adapostit pana la 18.000 de locuitori. Locuitorii acestor meleaguri erau foarte priceputi in minerit, se ocupau cu extragerea minereului de aur, pe care il topeau si il vindeau arabilor, indienilor si chinezilor. Ruinele se intind pe 1.800 de acri si au fost construite fara a fi folosit mortar.
Cele mai vechi ruine provin din sec. al VIII-lea, dar locul pe care acestea au fost descoperite era locuit cu cel putin 600 de ani in urma. In jurul anului 1.100, peste zona respectiva domnea poporul shona, descendentii acestui popor formand in prezent populatia din Zimbabwe si din Mozambic.
Orasul a fost locuit pana in sec. al XVII-lea , apoi, in anul 1.867, a fost redescoperit de europeni. La inceput s-a crezut ca vor fi descoperite minele de aur a lui Solomon. Din pacate s-au facut sapaturi in toata regiunea, sapaturi care au distrus acele urme arheologice care ar fi putut clarifica multe aspecte cu privire la istoria acestor locuri.
Nimeni nu stie exact de ce locul a fost parasit pana la urma.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu