Mituri si adevaruri despre sex
E greu de spus ce anume inseamna normalitate si ce inseamna disfunctie sau tulburare sexuala.
Moralitatea, religia, traditiile, tabuurile si alte restrictii au reprimat sexualitatea pana de curand; s-au efectuat putin cercetari pe aceasta tema si s-au scris putine carti.
Sexualitatea este inca ascunsa in spatele miturilor, majoritatea bazate pe credinte populare, pe ce se scrie in presa si pe fantazie.
Sa vedem cateva din aceste mituri.
1. Cuplurile casatorite fac sex foarte des: in realitate, cuplurile casatorite fac sex in medie de 56 ori pe an.
2. Un „barbat adevarat” este aproape intotdeauna gata de sex si are o erectie prelungita: cercetarile au demonstrat ca peste 50% din barbatii cu varste intre 40 si 70 de ani sufera de o forma sau alta de disfunctie erectila.
3. Un „barbat adevarat” se asigura intotdeauna ca femeia este satisfacuta: vreme indelungata, cand singurul scop pentru care se facea sex era procrearea, placerea femeii era departe de a fi o prioritate, mai ales in societatile vestice dominate de barbati. Acest lucru a inceput sa se schimbe in anii ’60 ai secolului XX.
Cand forme sigure de contraceptie au devenit disponibile pe scara larga, iar femeile au devenit tot mai constiente de propria individualitate, functia de procreare a sexului nu a mai fost prioritara, iar standardele duble in satisfactia sexuala au fost eliminate.
4. Astazi, actul sexual are o durata mai lunga si este mai energic decat in trecut: de fapt, la mijlocul secolului XX, 75% din barbati ejaculau dupa doua minute sau mai putin. Durata actului sexual a devenit subiect al studiilor clinice doar in urma cu douazeci de ani.
5. Majoritatea femeilor ajung la orgasm in timpul sexului: in realitate, mai mult de 40% din femei nu au orgasm in timpul actului sexual.
6. Desi cei mai multi nu mai considera ca sexul este menit doar procrearii, conceptia multor persoane cu privire la cum ar trebui sa fie sexul se bazeaza pe imagini facute cunoscute de mijloacele media, in care sexul non-verbal, genital este supraapreciat deseori: este nevoie de stimulare manuala, orala si auto-stimulare.
Sexul necesita in general implicarea ambilor parteneri, iar problemele sunt adeseori asociate cu depresia (sau alta tulburare dispozitionala), jena, vina si alte sentimente prin care trece oricare dintre parteneri.
Asadar, rezolvarea acestor probleme necesita ajutorul unui psiholog profesionist, iar terapia trebuie asociata cu medicatia.
-top-shop.ro-
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu