marți, 14 februarie 2012

Comuna Lunca Cernii-Valea Loznisoara-Rusca Montana(muntii Poiana Rusca)

24. Comuna Lunca Cernii - Valea Loznisoara - Rusca Montana                                                            

-TRASEU NEMARCAT-

Cai de acces: de la Hunedoara sau motelul "Cincis'", 19 km, respectiv 11 km sosea asfaltata pîna la Toplita, de unde 21 km drum modernizat pîna în comuna Lunca Cernii (autobuze). De la Hateg, 12 km drum asfaltat la Densus, de unde 18,5 km pe traseul 22                                            

Distanta: 18,3 km                                                    

Durata: 5 ore                                                                                                                                      

Caracteristici: traversarca din bazinul superior al vaii Cerna în bazinul vaii Ruschita. Traseu usor pe drum forestier si drum vechi de munte. Diferenta de nivel: 500 m.
                                                                                                                                   



Pornim din Lunca Cernii, de la confluenta vaii Cernei cu valea Negoiului, urmînd spre sud-vest drumul spre satul Negoi. Aproape de iesirea din Negoi, la circa 300 m amonte de scoala, parasim apa Negoiului pentru a urma spre stînga noastra drumul pe valea Banesii. La 1 km dupa ce parasim satul Negoi, întîlnim un afluent spre sud (stînga noastra). Dupa 250 m de la aceasta confluenta, urcam în versantul sudic al vaii pe un drum lînga o vaiuga. Ajungem în culmea despadurita dupa 600 m. ln continuare, drumul urmareste culmea pe o distanta de 500m, pîna în saua larga de la izvoarele vaii Loznisoara. Din aceasta sa urca spre sud un drum în dealul Frasinului, iar spre vest continua un drum pe culme. Continuam traseul spre sud-vest pe drumul care coboara în valea Loznisoara. în curînd întîlnim drumul forestier care ne conduce pe lînga firul apei pîna la confluenta cu valea Ruschita, în comuna Rusca Montana.                                                                                         

www.scritube.com



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu