joi, 24 mai 2012

Comoara ascunsa in padurea Leinawald

Ipoteza ca undeva sub pământul german există un colosal tezaur a stârnit în ultimii ani o adevarată vânătoare de comori, această aventură fiind alimentată şi de faptul că în anul 1945 armata a III-a a generalului Patton a descoperit o parte din aurul naziştilor, aproximativ 100 de tone, ascuns într-o mină de sare la sud-vest de Gotha. În timpul celui de-Al Doilea Război mondial naziştii au jefuit rezervele bancare ale ţărilor cucerite şi au transportat aurul în Germania. În cazul în care există, comoara adunată ar fi cu siguranţă imensă. Victimele Holocaustului au fost de asemenea deposedate de orice valori au avut, inclusiv bijuterii din aur. Acest aur a fost apoi topit şi turnat în bare având inscripţionată pe ele marca Băncii Centrale Germane, Reichsbank.



Un procent din această pradă a fost utilizată pentru a achita efortul de război, dar o mare parte era încă intactă şi în mâinile naziştilor în momentul în care sfârşitul războiului se apropia.



Când Aliaţii s-au apropiat de capitala germană, oficialii nazişti au decis să transporte aurul depozitat la Reichsbank către Oberbayern, în sudul Bavariei. Acest aur nu a ajuns niciodată acolo, dar istoricii şi căutătorii de comori cred că tezaurul se află adânc ascuns sub pământ, undeva în Padurea Leinawald.
Folosind fotografii RAF de supraveghere, realizate în Al Doilea Razboi Mondial deasupra Germaniei de catre avioanele de vânătoare Mosquito, istoricii cred ca sunt pe punctul de a descoperi un bunker mamut care conţine rezervele secrete de aur ale celui de-Al Treilea Reich.



Avion De Havilland DH-98 Mosquito

După studierea fotografiilor şi a rapoartelor unor martori oculari, cautatorii de comori au inceput cercetarile în pădurea Leinawald, lângă Leipzig, în speranţa că vor descoperi complexul subteran pierdut.


Padurea Leinawald
Arhivele naziste arată că batalioane ale Organizaţiei Todt au fost trimise în Leinawald în 1944, la ordinele lui Albert Speer, ministrul Înarmǎrii și Producției de război pentru al Treilea Reich. Să nu uităm ca Albert Speer fusese un renumit arhitect, de fapt arhitectul șef al Adolf Hitler, înainte de a ocupa posturi ministeriale, deci avea toate calităţile necesare pentru a organiza operaţiunea si pentru a construi ascunzatoarea comorii naziste.



Batalioane de muncă ale Organizaţiei Todt
Deja au fost descoperite de catre arheologi ramaşiţe umane în pădure, considerate ca fiind ale unor sclavi forţati să ajute naziştii la construirea buncărului secret.



Ramasite umane descoperite in padurea Leinawald
O fotografie care i-a stârnit curiozitatea istoricului Hilmar Prosche prezinta cateva lucrari efectuate în august 1944, în care un muncitor sapă un teren nisipos, lângă silueta a ceea ce pare a fi un craniu uman.



Fotografie RAF aeriana din august 1944 din Leinawald:
O privire mai atentă în partea de jos a gropii de nisip
arată în mod clar profilul unui craniu şi intrarea spre un buncar secret

Cercetatorul crede ca respectivul craniu, daca ar fi gasit, ar indica locul de intrare in buncarul care ascunde aur în valoare de peste 500 de milioane de lire sterline.



100 de tone de aur nazist
ascuns într-o mină de sare la sud-vest de Gotha
fusese descoperit anterior, în 1945, de armatele aliate

Înregistrările din arhiva Luftwaffe din 1945 arată că un bombardament cu avioane de război a fost ordonat asupra zonei în aprilie 1945 - o lună după sfârşitul războiului - în ciuda faptului că aproape nici un avion german nu ar fi putut survola zona din cauza supremaţiei aeriene totale a Aliatilor.
Istoricul a spus: "Nazistii si-au dat seama evident de pericolul de a trimite cel puţin un avion in acea zona, dar riscul era necesar, fiindca avionul trebuia sa bombardeze santierul sau intrarea buncarului, incercand să şteargă de la suprafata urmele a ceea ce fusese construit aici."



Bombardier nazist apartinand Luftwaffe

În anul 1961 guvernul german a mai săpat în pădure în căutarea aurului care fusese transportat din Berlin inainte sau in momentul când capitala era atacată de catre aliati. Aceste căutări au fost oprite brusc atunci când gaze otravitoare din lucrările miniere vechi au început să iasă la suprafaţă.
Nimic nu a fost găsit, dar pe atunci administraţia Germaniei de Vest nu avea acces la fotografii de recunoastere RAF, care erau clasificate încă secrete.



Fotografie RAF realizata de catre bombardierele aliate
Un alt istoric care participă la cercetările asupra locaţiei comorii naziste a declarat: "Batalioane ale forţei de muncă naziste au săpat în pădure, asistate de sclavi. Avioanele de război britanice au efectuat fotografii ale lucrarilor. Dar mai este si dovada ca avionele naziste au bombardat apoi zona, pentru a ascunde locaţia buncarului. Pe lângă toate acestea am mai gasit şi un raport de la Berlin în care se arată ca un convoi de camioane a plecat de la Reichsbank şi s-a îndreptat spre Leipzig, sub paza SS.



Convoi de camioane naziste

Şi să nu uităm că şi guvernul din 1961 s-a gândit sa sape anterior in pădure. Toate acestea ne confirmă bănuiala că aurul este aici."



În 1996, un fost soldat american, veteranul Norman Scott, a cautat in padure aurul. El luptase la sfârşitul războiului în Germania nazistă şi a susţinut că un membru SS i-a spus in ultimele clipe de viaţă că aurul de la Reichsbank a fost îngropat în acea pădure.



Însa americanul nu a reuşit să găsească buncărul. Vor reusi oare căutatorii de comori si istoricii sa descopere aurul naziştilor ?


Articol prezentat în premieră de http://hartacomorii.blogspot.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu