luni, 15 iulie 2013

Cea mai şocantă declaraţie a unui preot: Iadul e o invenţie a Bisericii care vrea să controleze minţile oamenilor


Acest preot american îşi mărturiseşte credinţa în Dumnezeu şi în viaţa de după moarte, dar contestă conceptele fundamentale ale Bisericii.
"Iadul e invenţia Bisericii"
"Nu cred că Iadul există. Cred că există viaţă după moarte, dar nu cred că are nimic de-a face cu pedeapsa cruntă. Religia este, dintotdeauna, o chestiune de control al maselor, iar acesta este un lucru pe care puţini oameni îl înţeleg. [...] Aşa că, dacă există Raiul în care eşti răsplătit pentru bunătatea ta, iar Iadul e locul în care eşti pedepsit pentru răutate, atunci obţii un fel de control asupra populaţiei. Aşa că au inventat acest loc înfricoşător (care este Iadul, nr) şi care îngrozeşte, la propriu, o mulţime de creştini. Iar aceasta nu e decât parte a unei tehnici de control".
"Bisericile au nevoie de oameni imaturi pe care să îi poată controla"
Iar preotul continuă cu declaraţiile şocante: "Biserica nu vrea ca oamenii să se maturizeze, pentru că nu îi mai poate controla. De-asta credincioşilor li se tot spune "să se nască din nou".. Când te naşti din nou, fie şi în credinţă, eşti tot un copil. Dar oamenii nu au nevoie să renască, oamenii trebuie să crească, să-şi accepte responsabilităţile. [...] Fiecare biserică susţine că deţine adevărul... Dumnezeu nu e creştin! Dumnezeu nu e evreu sau musulman sau budist.. Toate acestea sunt sisteme create de om pentru a putea înţelege misterul Divinităţii. Nu cred că tradiţiile îl definesc pe Dumnezeu, cred că te ajută să găseşti calea spre El"


Sursa:http://www.libertatea.ro/detalii/articol/666-preot-iadul-nu-exista-biserica-manipuleaza-368668.html 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu