luni, 15 iulie 2013

Coincidente incredibile petrecute de-a lungul timpului



Viața este presărată cu diverse evenimente stranii și inexplicabile pe care le numim coincidențe. Unii compară coincidențele cu răspunsurile pe care Universul le oferă în anumite momente ale evoluției umane, alții cred că sunt doar pure întâmplări. Indiferent de percepția fiecăruia, coincidențele fac parte din viața noastră indiferent dacă le putem explica sau nu.

Pentru a înțelege cât mai bine acest fenomen straniu vă prezentăm o serie de coincidențe incredibile petrecute în decursul timpului pe glob.

Viață pentru viață

Într-o noapte de iulie a anului 1930, poliţistul Allan Folby din Texas a fost implicat într-un accident de maşină şi a fost rănit la un picior. A pierdut foarte mult sânge şi probabil că ar fi murit, dacă nu ar fi existat un trecător pe nume Alfred Smith care i-a salvat viaţa. Insănătoșindu-se, poliţistul şi-a continuat serviciul. Au trecut astfel cinci ani. La un moment dat, pe Folby l-au chemat la locul unui accident. Pe asfalt se găsea o persoană care suferise acelaşi accident că şi Folby în urmă cu mai mulţi ani. Acesta era Alfred Smith, cel care îl salvase pe poliţist în aceleași circumstanţe.

Mark Twain şi cometa Halley

Mark Twain s-a născut în 1835, în ziua în care a apărut cometa Halley şi a murit în ziua în care a reapărut, în 1910. În 1909, scriitorul chiar şi-a prezis propria moarte, declarând: „Am venit odată cu cometa Halley, în 1935. Se întoarce anul viitor şi mă aştept să mă ia cu ea.”

Misteriosul domn Paterson

În 15 octombrie 1952 Robert Paterson a încercat să urce la bordul trenului de Phoenix. Personalul de bord i-a comunicat că Robert Paterson este urcat deja la bordul trenului. Robert Paterson a fost surprins să afle că un alt Robert Paterson se afla în tren. Straniu sau nu, în timpul călătoriei trenul a făcut o oprire de urgența la Barstow, unde s-a urcat un alt pasager pe care îl chema Rober Paterson. Interesant este că toți cei trei Patersoni erau de aproximativ aceeași înălțime și vârstă.

Naufragiul

La 5 decembrie 1664, pe coastele Ţării Galilor s-a scufundat o corabie. La data de 5 decembrie 1785, în acelaşi loc, a naufragiat un alt vas. La data de 5 decembrie 1866, acolo a avut loc un al treilea eveniment similar. După fiecare accident a rămas în viaţa o singură persoană şi, de fiecare dată, aceasta se numea Hyu Williams.
Sursa:http://www.efemeride.ro/coincidente-incredibile-petrecute-de-a-lungul-timpului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu