duminică, 11 august 2013

Adevarul despre moartea lui Bruce Lee



Bruce Lee, unul dintre cei mai cunoscuţi practicanţi de arte marţiale, devenit un actor de succes, prezintă o poveste de viaţă dubioasă şi o moarte învăluită în mister. La 20 iulie 1973, Bruce Lee, îmbrăcat în costumul tradiţional chinezesc, a fost înmormântat în cimitirul Lake View din Seattle. A murit la fragedă vârstă de 32 de ani, iar cu câteva luni înainte morţii sale, întreaga Asie vuia despre moartea sa. Concluzia pe care medicii au dat-o asupra morţii sale a fost de “moarte accidentală“, dar conform unei surse, Triadele din Hong Kong l-au omorât pentru că a refuzat să plătească taxa de protecţie.
O altă ipoteză susţine că un fost sensei l-ar fi drogat şi apoi omorât pentru că îi învăța p
e străini secretul artelor marţiale. Cu toate acestea, foarte mulţi chinezi au considerat că marele Bruce Lee a fost doborât din cauza regimului său de viaţă care includea foarte multe antrenamente istovitoare. Mai există o altă teorie care susţine că Lee a murit din cauza consumului excesiv de medicamente.
Cea mai populară versiune asupra morţii actorului, pe care a publicat-o şi presa din Hong Kong, susţinea că mafia din SUA l-ar fi omorât. Imediat după ce terminase filmările la filmul Viespea Verde, reprezentanţi ai mafiei l-ai abordat şi i-au propus să devină prima vedetă asiatică de la Hollywood. Bruce Lee, foarte curajos din fire, i-a refuzat. Capii mafiei s-au simţit umiliţi şi au angajat un asasin plătit. În acest fel şi-ar fi găsit moartea celebrul Bruce Lee. O altă întâmplare stranie s-a petrecut şi cu fiul lui Lee, Brandon, care a murit şi el “accidental” după ce se presupune că a aflat detalii despre moartea tatălui său.
O altă teorie, mai puţin plauzibilă, invoca faptul ca Bruce Lee ar fi fost omorât de o prostituată. Înainte de consumarea actului sexual actorul ar fi luat un afrodiziac puternic care l-ar fi transformat într-un monstru. Prostituată s-a speriat pentru viaţa sa şi i-a dat cu un obiect contondent în cap. În acest fel Lee a murit.
Nenumărate cărţi care au apărut după moartea celebrului actor au pretins că deţin adevărul asupra morţii sale. Nici până în ziua de astăzi nu s-a aflat varianta reală a morţii sale şi nici nu se va afla vreo dată. Toate teoriile care încearcă să explice moartea profesorului de arte marţiale sunt pure speculaţii, iar adevărul rămâne ascuns bine de ochii curioşilor.
Sursa:http://www.efemeride.ro/adevarul-despre-moartea-lui-bruce-lee

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu