duminică, 22 septembrie 2013

Viata tainica a lui Iisus: Creatorul a fost initiat de calugarii budisti


Thangka este o tapițerie sau chiar o pictură budistă expusă în altar după ce este purtată de călugării budiști în timpul ceremoniilor. Încă din cele mai vechi timpuri, thangka a reprezentat un fel de altar mobil pe care budiștii îl foloseau în pelerinajele lor. Pentru că era ușor de transportat, pictura era transportată de la o mănăstire la alta și astfel ritualurile religioase deveneau posibile.
Aceste picturi budiste cu roluri multiple au fost realizate încă din cele mai vechi timpuri de cei mai talentați dintre călugări. În general sunt reprezentate cele mai de seamă scene religioase și astfel thangka a jucat și rolul memorie vie a celor mai importante evenimente din viața călugărilor budiști.
O astfel de icoană a fost descoperită în 2001 într-o mănăstire budistă. Pictura budistă îl înfățișează pe Iisus, ceea ce înseamnă că mântuitorul a trecut cândva pe acolo. Acest aspect este posibil, mai ales dacă ținem cont că Iisus apare în Biblie la 12 ani, într-o biserică vorbindu-le preoților despre vechile scripturi și apoi mai este pomenit la vârsta de 30 de ani, cânt Ioan Botezătorul îi face botezul în apa Iordanului. Așadar, Iisus a dispărut pentru o perioadă de aproximativ 18 ani. Cei mai mulți dintre teologi s-au întrebat unde a dispărut pentru această perioadă?
Răspunsul este la îndemâna oricui pentru că acum știm sigur că Iisus a plecat într-un pelerinaj în zona Tibetului, apoi în India și Kasmir, după care a revenit în Israel. Pe lângă această dovadă cât se poate de clară, au mai fost descoperite și altele. Ziaristul de origine rusă, Nicolas Notovitch, a efectuat o expediție până la mânăstirea Hemis din Tibet. Aici a descoperit cu stupoare un pergament care descria cu lux de amănunte venirea mântuitorului Issa, adică Iisus, în Tibet, cât și experiențele sale dobândite de la cei mai de seamă călugări budiști.
Manuscrisele făceau parte din cronicile tibetene din timpul vieţii lui Iisus şi după viaţa lui Iisus. Cel mai important lucru pe care îl atestă aceste cronici îl reprezintă faptul că budiştii îl recunosc pe Iisus ca fiind “Bodisatva” adică întruparea creatorului în fiinţă umană pentru ai ajuta pe oameni şi pentru ai conduce către calea adevărului.
Notovitch a tradus din limba Pali următorul text: “Pământul s-a cutremurat iar cerurile au plâns din cauza marii nelegiuiri înfăptuite tocmai pe tărâmul Israelului, fiindcă l-au supus torturii şi l-au executat pe măreţul şi dreptul Isa înlăuntrul căruia dăinuia Spiritul lumii care s-a întrupat într-un muritor de rând spre beneficiul oamenilor şi pentru nimicirea cugetelor rele şi pentru a duce din nou pe omul păcătos la o viaţă de pace iubire şi fericire şi pentru ai reaminti acestuia despre unicul creator al cărui milă este nemărginită ”.
Așadar, lucrurile au devenit clare și putem spune că Iisus a trăit o bună parte din viața sa pe meleagurile Asiei, loc unde a învățat cele mai de preț taine ale omenirii.

Sursa:http://www.efemeride.ro/viata-tainica-a-lui-iisus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu