sâmbătă, 3 decembrie 2016

Ion Ramaru



Ion Ramaru

În anii ’70, Ion Ramaru îngrozea Capitala. Avea un CV bogat: trei omoruri deosebit de grave, un omor calificat, şase tentative de omor, cinci violuri, o tentativă de viol şi mai multe furturi şi tâlhării.
El a fost executat prin împuşcare, iar ultimele sale cuvinte au fost: „Chemaţi-l pe tata. El este de vină!„.
Cu siguranta nu exista un alt criminal in analele stiintei criminalistice romanesti a carui notorietate sa fie mai mare decat a celui care a terorizat Bucurestiul in urma cu aproape patru decenii, Ion Ramaru.
Trei omoruri deosebit de grave, un omor calificat, sase tentative de omor, cinci violuri, o tentativa de viol si mai multe furturi si talharii. Toate sunt faptele unui singur om: Ion Ramaru. Trista reconstituire a faptelor celebrului criminal Ion Ramaru incepe cu data de 5 martie 1971, data la care era descoperit trupul neinsufletit al unei tinere femei.
Cercetarile au dovedit atunci ca victima fusese ucisa intr-un mod sadic si apoi violata, aceasta purtand pe corp numeroase urme de muscaturi.
O luna mai tarziu, o crima identica a fost semnalata in sectorul 4 al Bucurestiului, iar Militia Capitalei adauga acestor fapte alte doua omoruri similare care avusesera loc in anul 1970 si al caror autor nu fusese identificat.
Era deja evident ca autoritatile se confruntau cu un criminal in serie.
Mobilizarea fortelor de ordine a fost una de proportii nemaivazute. Sute de persoane au fost interogate si tinute sub observatie, iar specialistii Institutului de Medicina Legalareuseau in premiera mondiala sa reconstituie portretul robot al criminalului numai dupa amprentele dentare.
Si totusi, autorul odioaselor crime continua sa actioneze nestingherit. A fost poate mana hazardului cea care a ajutat la prinderea lui Ion Ramaru. Langa corpul ultimei victime, criminalul scapase o adeverinta medicala. Din acest moment, capturarea sa nu mai reprezenta decat o problema de timp.
Arestat in caminul studentesc al Facultatii de Medicina Veterinara, acolo unde era student in anul 3, Ion Ramaru isi recunoastea faptele dupa mai multe ore de interogatorii.
Procesul care a urmat a fost unul rapid, iar ucigasul primea pedeapsa maxima: moartea. In acelasi an, 1971, la 23 septembrie, in curtea penitenciarului de la Jilava, Ion Ramaruera executat prin impuscare.
Ultimele sale cuvinte aveau insa sa ramana intiparite in mintea celor prezenti si se vor dovedi ulterior extrem de adevarate: „Chemati-l pe tata. El este de vina.”

Ce vroia oare sa spuna criminalul Ion Ramaru?



Sursa:http://timetv.ro/2013/02/09/top-10-criminali-romani-care-au-socat-europa/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu