vineri, 2 decembrie 2016

Rachel Donelson Robards Jackson



Rachel Donelson Robards Jackson

Infarct

Doamna Jackson a fost prima femeie care ajuns la Casa Albă şi care mai fusese căsătorită şi înainte şi a fost şi prima care nu a găzduit nici un eveniment, în urma alegerii soțului ei.
Cele două evenimente aveau legătură. Spre rușinea ei, în timpul campaniilor prezidențiale, presa s-a concentrat mai mult pe divorțul lui Rachel de Lewis Robards şi pe presupusa relație cu Andrew Jackson.
Jackson susținea că Rachel căuta un adăpost în Mississippi din cauza bărbatului ei abuziv, în timp ce oponenții lui politici afirmau ca ea şi-a abandonat soțul şi a fugit cu iubitul acolo.
Curtea i-a dat dreptate primului soț şi ea a fost acuzată de bigamie şi adulter.
Din cauza vâlvei pe care o crease viața ei personală, doamna Jackson şi-a petrecut mult timp din campania soțului ei din 1828, distrată si deprimată.
Starea ei emoțională s-a accentuat în momentul în care a aflat de moartea fiului ei în același an. Aceste traume au afectat-o mult, ea fiind cu trei ani înainte diagnosticată cu o boală pulmonară.
După ce şi-a cumpărat o rochie pentru inaugurarea soțului ei, Rachel a suferit un infarct aproape fatal în stradă. A părut că îşi revine, dar a murit câteva luni mai târziu in brațele soțului ei, la vârsta de 61 de ani, cu trei zile înainte de Crăciun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu