luni, 20 iunie 2011

Misterele lunii(9)




Ea l-a intrebat apoi cum au venit pe Terra. Individul a aprins apoi o clipa fascicolul unui aparat pe un colt de pamant pe care l-a luminat ca in plina zi. Rose a zarit atunci un enorm obiect circular, de un gri mat, care avea forma unei imense barci si care parea in suspensie in aer la aproximativ un metru de sol, fara a fi ancorata de pamantul ferm cu ceva. Ea a deschis usa si cei 3 giganti au urmat-o. Acestia erau frumosi, aveau pielea mata si semanau putin cu hindusii. Erau imbracati intr-un combinezon stralucitor metalizat si echipati.

Cel care parea sa fie seful purta pe inaltimea fruntii un obiect sclipitor semanand cu o piatra mare pretioasa emisferica usor alungita. In jurul gatului trecea o curea de care era agatata la inaltimea stomacului o cutie neagra echipata de butoane. Tanarul, care vorbea franceza perfect, le servea deci de interpret celor 3 giganti. Acestia din urma i-au explicat ca veneau din alta lume. Doi dintre ei pareau atleti in forta varstei, in timp ce celalalt, care parea sa fie seful, parea mult mai in varsta. Pe frunte purta o jumatate de sfera asemanatoare cu „o bila de sticla neagra taiata in doua…”
Interpretul i-a precizat lui Rose ca a fost contactat de aceste fiinte cu 20 de ani inainte, pe cand avea 25 de ani si era profesor. Dar ea i-a spus ca nu-si arata varsta. El i-a spus ca timpul „acolo sus” trece mult mai putin repede…
Un studiu stiintific si sociologic al Terrei
Interpretul i-a prezentat un sac mare pe care il purta unul dintre giganti. L-a intredeschis pentru a-i arata continutul : „puieti de masline, de amandine, de ceai, diverse obiecte de valoare si cateva pietre. Rose i-a spus ca ceea ce se afla in acest sac nu justifica o calatorie atat de lunga, insa interlocutorul sau i-a replicat ca ei adunau esantioane din diverse locuri ale planetei, ceea ce le va permita se evalueze stricaciunile create de bombele care au exploatat in Japonia. El a explicat ca gigantii faceau prelevari de minerale si de vegetale in scopul de a evalua gravitatea consecintelor exploziilor atomice.
(va urma)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu