sâmbătă, 25 iunie 2011

Poiana Florilor(Tara Beiusului)


Situata pe versantul ce coboara de sub abruptul Pietrei Galbenei pâna în Valea Galbenei, Poiana Florilor este constituita dintr-un grup de poieni ca niste insule în padurea de fag. Meritându-si pe deplin numele, Poiana Florilor este un adevarat paradis în lunile de vara când sute de specii de flori inunda parca pantele însorite, colorându-le viu. Fânetele sunt deosebit de bogate în aceasta zona.În partea de jos a poienii, la marginea drumului forestier pe Valea Galbenei este un izvor cu apa rece, potabila. Peisajul este dominat spre nord de Piatra Galbenei, ale carei abrupturi depasesc 200 m.
Versantul opus este un abrupt împadurit despicat de Valea Seaca, ce coboara de pe Muntele Tapu, aducând aluviuni loesice din Groapa Ruginoasa.
În dreapta Vaii Seci, Dealul Vârseci adaposteste pestera cu acelasi nume, având un portal impunator si o galerie de 440 m, concretionata.
O serie de pâraie, marcate de benzi de padure si tufarisuri, traverseaza partea superioara a poienii, creând o vale cu debit considerabil. Din aceasta cauza, pe alocuri terenul este destul de mlastinos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu