vineri, 21 octombrie 2016

Grady Powell-Bushcrafter celebru


Grady a facut parte la numai 21 de ani din  Green Beret-US Army (Beretele Verzi).A participat la misiuni in Irak si nordul Africii.Grady este specialist in arme si expert in supravietuire.Inainte de a se inrola in armata ,a studiat design grafic,iar in cele din urma a decis sa urmeze cariera militara avandui exemple pe bunicul sau care a facut parte din Divizia a -11-a Aeropurtata in cel de-al doilea razboi mondial si pe tatal sau care a facut parte din Beretele Verzi ,in razboiul din Vietnam .In anul 2011 ,Grady a concurat in seria NBC -Stars Earn Stripes ,castigand alaturi de partenerul sau Ela Torres,Dupa ce a servit cu succes in armata  timp de 5 ani a plecat ,ocupandu-se cu antrenamente si aplicarea legii in competentele tactice privind armele de foc defensive.Bazandu-se pe expertiza sa privind armele ,medicina de teren si supravietuirea urbana ,Grady s-a ocupat cu protectia inaltilor demnitari din SUA  ,aflati in misiuni pe glob.In anul 2013 a concurat intr-o cursa de supravietuire pentru National Geographic ,intitulata Ultimate Survival Alaska.

Sursa: http://www.discovery.com/tv-shows/dual-survival/bios/grady-powell/

Traducerea din limba engleza s-a facut cu Google Traducere
Redactarea  textului :Ghe NICA

joi, 20 octombrie 2016

Dictionar de servilism *Tudor Postelnicu


Tudor Postelnicu,comunist cu profesia de strungar în fier şi cu doar şase clase primare, şi-a început studiile doctorale la 44 de ani după scurte studii universitare. A condus Departamentul Securităţii Statului din Ministerul de Interne între 1978 şi 1987. A condus apoi Ministerul de Interne în perioada 1987-1989. La începutul carierei sale în structurile represive, Postelnicu a fost văzut drept un intrus în sistemul de securitate statal.

Sursa:http://adevarul.ro/cultura/istorie/apostolii-epocii-aur-episodul-1-scurt-dictionar-servilism-1_566189807d919ed50ee2a844/index.html

miercuri, 19 octombrie 2016

Biografii ciudate *Henry Darger



Henry Darger

Henry Darger a fost un scriitor şi un artist American retras, care a lucrat ca paznic în Chicago, Illinois. Munca lui Darger a devenit una dintre cele mai renumite exemple de arta a unui amator, fiind o persoană autodidactă care nu a avut parte de notorietate decât după moartea sa. A devenit faimos pentru descoperirea post mortem a 15 volume, a câte 145 de pagini, a manuscriptului de ficțiune numit „Povestea fetelor Vivian”, în care sunt o mulțime de desene şi picturi în acuarelă ilustrând această poveste.
Munca lui Darger conține multe teme religioase. Regatul Ireal este despre o planetă mare, în jurul căreia Pământul are orbita ca o luna şi unde majoritatea oamenilor sunt creștini (în special catolici). Majoritatea poveștilor au legătură cu aventurile fetelor lui Robert Vivian, care sunt 7 surori şi prințese al unui popor creștin din Abbieannia şi care asistă într-o curajoasă bătălie împotriva regimului lui John Manley, al copiilor slavi, impuși de Glandelinians. Cartea i-a luat lui Darger peste 6 ani pentru a o termina şi cuprinde peste 15 volume imense, fiecare de 145 de pagini.
În afară de asta, Henty Darger a mai scris 8 volume, 5.084 de pagini, a autobiografiei sale, intitulată „Istoria vieții mele”. A scris timp de 10 ani zilnic într-un jurnal, şi a mai scris şi o a doua carte de ficțiune „Crazy Horse”. Darger este cunoscut şi pentru picturile sale în acuarelă şi pentru desene. În ciuda stilului de viaţă şi a comportamentului ciudat, Henry nu este considerat nebun. Comportamentul său era nesigur şi era şi depresiv. În ultimele pasaje ale jurnalului său, înainte de moartea sa din aprilie 1973 – a murit la vârsta de 81 de ani – Darger scrisese: „Am avut un Crăciun foarte trist. Nu am avut niciodată în viața mea un Crăciun fericit sau un An Nou Bun”.
Un lucru interesant: Munca lui Darger este printre cele mai prețuite ale unui artist autodidact. În 2001, Muzeul American Folk din orașul New York, a deschis un Study Center, Hentry Darger. Tablourile lui se vând acum cu 80.000 de dolari bucata.

Sursa:http://zeceintop.ro/top-10-biografii-ciudate-interesante-si-unice/

marți, 18 octombrie 2016

Josh James * Bushcrafter celebru



Josh James

* Bushcrafter celebru

Josh este vanator si expert in urmarirea si capturarea vanatului,pescuitul cu sulita in ocean ,construirea de adaposturi primitive,rafting.Josh a crescut in Noua Zeelanda si a invatat sa traiasca in natura de la o varsta frageda .A fost influentat de coarnele de cerb care impodobeau peretii atelierului bunicului sau .Convins ca nu are nimic mai bun in lume de facut ,decat interactiunea cu salbaticia ,Josh si-a petrecut copilaria facand:echitatie,mersul cu bicicleta,BMX,constructii de cabane,confectionare de lanci,vanatoare de cerbi in padure si pescuit in raurile din jur si  ocean .Josh ca adult isi hraneste familia numai cu carne si peste pe care si-le procura singur.Josh locuieste cu sotia si copiii intr-un oras mic intre muntii si oceanul de pe coasta de vest a Noii Zeelande-South Island.Anterior a trait in :Canada,Japonia,Elvetia si Australia.Josh are experienta si aptitudinile necesare pentru a supravietui in ambele emisfere nordica si sudica


*Traducerea s-a facut cu Google Traducere

Editare text :Ghe ”Sixray ” NICA
Sursa:http://www.discovery.com/tv-shows/dual-survival/bios/josh-james/

Citește mai mult: http://supravietuirea-in-salbaticie.webnode.ro/

duminică, 16 octombrie 2016

Comoara din biserica Pisco (Peru)


Comoara din biserica Pisco, Peru

Patru militari din Peru au conceput un plan pentru a pune mana pe o comoara aflata in biserica Pisco la mijlocul anilor 1800. Ei au ucis preotii si au furat mai mult de 14 tone de aur si de alte comori.
Au ascuns comoara si au plecat in Australia, insa inainte de a se intoarce sa o recupereze, doi dintre ei au murit, iar ceilalti doi au fost arestati. Comoara nu a mai fost gasita pana acum.


miercuri, 12 octombrie 2016

Gura Haitii-Valea Haitii-Vf Pietrele Rosii-Vf.Tamaului-Valea Vorova-Sat Dornisoara *muntii Calimani


Gura Haitii - Valea Haitii - vf Pietrele Roşii - vf Tamăului (1862 m.) - valea Vorova - sat Dornişoara
Marcaj: cruce albastră
Timp de mers: 5 - 6 ore, 18 km
Caracteristici: accesibil tot timpul anului.





marți, 11 octombrie 2016

Eugen Grigore



Eugen Grigore – Amarul gust al razbunarii

Povestea lui Eugen Grigore este una aparte in istoria criminalisticii romanesti. Cazul sau a fost musamalizat de autoritatile comuniste, tocmai pentru a nu se afla ca Romania anilor ’70 se afla in pragul unui conflict interetnic de proportii.
„La export”, toate informatiile din tara trebuiau sa arate bine. Cutremuratoarea poveste a iesit la lumina cu mult mai tarziu, mai precis in anul 2002, atunci cand o razie a politiei iesene il scotea la lumina din canalele aflate in apropierea campusului studentesc alInstitutului Agronomic pe cel considerat mai mult o legenda urbana.
Cine este insa acest personaj misterios?
Totul incepea la inceputul anilor ’70, atunci cand Eugen Grigore, un simplu sofer la o autobaza din apropierea Iasilor, isi gasea familia macelarita si casa incendiata. Sotia si cei trei copii fusesera ucisi cu bestialitate, iar autorii oribilelor crime dadusera foc casei in speranta ca urmele vor fi sterse.
Eugen Grigore
Cum autoritatile nu dadusera inca de urma ucigasilor, Eugen Grigore a pornit o ancheta pe cont propriu, iar cei care stiau cate ceva i-au indicat pe vinovati… membrii unei satre tiganesti din apropierea satului in care locuia.
Ceea ce a urmat pare sa tina mai degraba de un scenariu de film
Cu mintea ravasita de pierderea celor dragi, Eugen Grigore se suia pentru ultima data la volanul unui camion. Cu pedala acceleratiei apasata la maximum, acesta a intrat in plin in corturile si carutele tiganilor fara sa tina cont de cine se afla in ele. In acea zi au murit 24 de persoane, printre victime numarandu-se mai multe femei si copii.
Cazul a fost repede musamalizat de autoritati.
Supravietuitorii carnagiului au fost mutati de membrii Securitatii in alte zone ale tarii iarEugen Grigore primea pedeapsa cu inchisoare pe viata. Dupa 28 de ani de detentie, a fost eliberat, luand drumul canalelor din Iasi. Singura sa sursa de supravietuire erau bunurile pe care le primea din cand in cand de la studentii milosi.


sâmbătă, 8 octombrie 2016

Ida Saxton McKinley


Ida Saxton McKinley

Epilepsie indusă mental

Ida Saxton McKinley nu a putut trece peste moartea fetelor ei şi faptul că a fost mamă doar cinci ani. Au urmat apoi leşinuri la intervale scurte de timp şi crize de epilepsie, care se crede că ar fi fost induse mintal.
Norocul ei a constat în faptul ca soțul ei, William McKinley, era un om foarte devotat şi a insistat ca ea să fie inclusă în afaceri, în ciuda condiției ei.
Doamna McKinley a încălcat tradiția de a sta la capătul opus al mesei, așezându-se mereu lângă soțul ei în timpul cinelor la Casa Albă.
Așeza un șervețel pe faţa deformată a soției sale când aceasta avea un atac, ignorând-o cu graţie şi îl înlătura atunci când îşi revenea.
Starea ei debilă îi provoca şi stări de clătinare, iar frecventa ei absenţă din vizorul publicului a condus la zvonurile cum că ar fi nebună.
Acest devotament faţa de soția bolnavă l-a ajutat să îşi asigure un al doilea mandat.
Renunțând la rolul de stăpână a casei în favoarea lui Jennie Hobart, soția vicepreședintelui, şi-a petrecut majoritatea timpului stând liniștita si croșetând papuci care erau licitaţi pentru caritate.
După ce președintele McKinley a fost asasinat in 1901, atacurile ei au dispărut, dar a rămas depresivă încă șase ani până a murit, la vârsta de 59 de ani.


miercuri, 5 octombrie 2016

Dictionar de servilism * Ion Mihai Pacepa


Ion Mihai Pacepa, autorul celei mai importante defectări din istoria spionajului românesc, a fost prim-adjunct al şefului Departamentului de Informaţii Externe (DIE) şi consilierul lui Ceauşescu pentru securitate naţională şi dezvoltare tehnologică în perioada 1972-1978. Cariera de ofiţer de Securitate a lui Pacepa a început de pe băncile facultăţii, fiind văzut ca om al sistemului şi chiar potenţial şef al DIE.

sâmbătă, 1 octombrie 2016

Biografii ciudate * Leo Major



Leo Major

Caporalul Leo Major a fost un soldat Canadian în regimentul Chaudiere în timpul celui de-al doilea război mondial. Era singurul canadian în federația britanică care a fost decorat de două ori cu medalia pentru un comportament distins şi singurul soldat care fusese premiat cu două DCM în doua războaie diferite (cel de-al doilea război mondial şi războiul din Korea). Povestea acestor realizări este impresionantă. În timpul unei misiuni de recunoaștere, Leo Major a capturat un vehicul blindat german de unul singur. Acest vehicul conținea echipament de informație german şi coduri secrete ale armatei germane care erau valoroase aliaților. Câteva zile mai târziu, Leo a omorât 4 soldați germani într-o ambuscadă. În timpul evenimentului, unul dintre germani, a reușit să aprindă o grenadă şi Major şi-a pierdut un ochi. În ciuda ordinelor stricte, a refuzat să fie evacuat.
În vara anului 1944, Major de unul singur a capturat 93 de soldați germani în timpul Bătăliei de la Scheldt, în sudul Olandei. În februarie, 1945, a fost implicat într-un accident, când un vehicul militar în care circula, a lovit o mină. Major susținea ca îşi amintește o rafală puternică, urmată de corpul său aruncat în aer şi trântit apoi pe spate. Şi-a rupt spatele în trei locuri, şi-a sfărâmat ambele glezne şi patru coaste. O săptămână mai târziu, Major a părăsit spitalul şi s-a alăturat vechii sale trupe. În 1945, Leo Major a jucat un rol important în eliberarea orașului Zwolle, Olanda, de sub controlul naziștilor. A luptat şi în războiul din Corea, unde a mai câștigat o altă medalie pentru capturarea şi stăpânirea unui punct important.
Un lucru interesant: Leo Major a murit în 2008, dar este încă amintit ca un erou de canadieni, olandezi şi de aproape toată lumea care poate aprecia un erou de război. Astăzi, unitatea militară a lui Major oferă un premiu în fiecare an în onoarea celor mai dure companii din regiment. Oamenii din Zwolle continuă să spună povestea lui Leo Major în școlile publice.